Postup přípravy receptu Mojito marináda na všechno možné:
V míse smíchat dohromady česnek, cibuli, pomerančovou a limetovou šťávu. Předehřát olej na pánvi do bodu kouře. Na ruce si navléct ohnivzdorné rukavice (které používáte na vytahování kastrolů a forem z trouby) a postavit se trochu s odstupem od pánve. Pomalu a s velkou opatrností (tuk bude šplíchat) vložit obsah mísy do oleje. Míchat po 5 min., až cibule a česnek změknou (je to netradiční kuchařský postup, ale takový, který přidá hodně chutě).
Přidat ostatní ingredience, nalít vše do mixeru a rozmixovat (pozor při mixování horké marinády, mixér nesmí být úplně plný, raději rozmixovat nadvakrát, nebo ji nechat napřed trochu vychladnout.). Nalít marinádu do skleničky se vzduchotěsným uzávěrem, vychladlou uzavřít a uschovat v chladničce, kde vydrží po 2 týdny.