Použité suroviny receptu Palačinkové toasty nejlépe s citronovou zmrzlinou:
2 plátky světlého toastového chleba
| 300 ml mléka
| 80 g hladké mouky
| 1 vejce
| 1 špetku soli
| 1 sáček vanilkového cukru
| olej
| na posypání moučkový cukr
| 250 ml nejlépe citronové zmrzliny
| 200 g červeného ovoce (mražené)
| 70 g krystalového cukru
Postup přípravy receptu Palačinkové toasty nejlépe s citronovou zmrzlinou:
Plátky chleba rozložíme na suchou utěrku a necháme trochu oschnout. Překrojíme je na trojúhelníky a ty potom ještě podélně prořízneme na dva tenčí trojúhelníkové plátky. Připravíme si palačinkové těsto: v míse rozšleháme vejce s mlékem a postupně přisypáváme mouku, sůl a vanilkový cukr. Hladké, středně husté těsto necháme chvilku odpočinout. Mezitím si vyrobíme ovocný přeliv. Mražené jahody nebo maliny či višně dáme do kastrůlku, přilijeme trochu vody a zasypeme celým množstvým krystalového cukru. Necháme rozvařit a vychladit. Rychlejší je rozmražené ovoce rozmixovat s cukrem, v tomto případě moučkovým. V hluboké pánvi rozpalíme olej. Plátky toastů rychle namočíme do těsta a osmažíme dozlatova. Dáme je na papírový ubrousek, aby se vsákl olej. Pak už s nimi rychle na talíř. Zlehka je posypeme moučkovým cukrem, přidáme kopeček nejlépe citronové zmrzliny a zalijeme ovocnou "červenkou".
Fotky receptu Palačinkové toasty nejlépe s citronovou zmrzlinou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!