Použité suroviny receptu Rajčata s olivami a ovčím sýrem:
250 g koktejlových rajčat
| 300 g ovčího sýra
| 4 snítky tymiánu
| 4 stroužky česneku
| 3 lžíce zelených oliv
| 2 lžíce černých oliv
| 125 ml olivového oleje
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Rajčata s olivami a ovčím sýrem:
Omyjeme rajčata, osušíme je a odřízneme stopky včetně lůžek. Ovčí sýr nakrájíme na malé kostičky. Tymián omyjeme a rozdělíme na lístky. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Skleněnou nebo keramickou nádobu dobře vymyjeme. Rajčata, kostky ovčího sýra, zelené a černé olivy, plátky česneku a tymián promícháme a dáme do nádoby. Rozšleháme olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř a nalijeme do nádoby na ochucená rajčata. Musí být nálevem zcela zakrytá. Necháme rozležet na chladném místě nejméně 2 dny. Před podáváním okořeníme pepřem.
Fotky receptu Rajčata s olivami a ovčím sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!