Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3 způsoby, jak si vychutnat cappuccino

23. 03. 2014 | Škola vaření
Napadlo vás někdy, že cappuccino může být degustační záležitostí? Pravý italský nápoj, který je spojením lahodného espresa a mléčné mikropěny, lze vychutnat na sto různých způsobů. Udělejte si z pití kávy malý rituál, vypněte a dovolte si na chvíli zastavit čas.

Začněte hustou pěnou


Správné italské cappuccino zdobí poctivá krémová mléčná pěna, která zahájí koncert pro vaše smysly.

Dochutit, nebo ne


3 způsoby, jak vychutnat cappuccinoNěkdo rád cappuccino dochucuje, jiný preferuje klasickou kávovou chuť bez dalších přísad. Chuť cappuccina je výrazně zjemněná mlékem, které snižuje přirozenou hořkost kávy v nápoji. Mnozí hosté proto cappuccino již dále nedochucují a vychutnávají si jeho základní chuť s dokonalou mléčnou pěnou.

Stále častější je požadavek hostů na dochucení některým z oblíbených sirupů. Můžete si tak vyladit své cappuccino např. příchutí vanilky, karamelu nebo méně tradiční máty či makadamového oříšku. Pokud vám na cappuccinu vadí, že nemá tak kávově intenzivní chuť jako třeba espreso, přidejte si do něj extra shot espresa navíc. Cappuccino pak bude stále mléčné, ale zároveň s intenzivní kávovou chutí.

Nejlepší je s lehkým dezertem


Jestliže zrovna nebojujete s dietou, dopřejte si ke cappuccinu lahodný zákusek, který umocní celkový požitek z kávy. Ke cappuccinu se skvěle hodí lehké krémové dorty jako je např. tvarohový dort s lesním ovocem nebo malinami. Rovněž výborným dezertem do kombinace je oblíbený francouzský jablečný koláč. Pokud nechcete tolik hřešit, pak si můžete vychutnat cappuccino s některou malou sladkostí jako cookies nebo brownies.

Zdroj, foto: Cross café

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz

Další fotografie ke článku 3 způsoby, jak si vychutnat cappuccino:

3 způsoby, jak si vychutnat cappuccino
3 způsoby, jak si vychutnat cappuccino
3 způsoby, jak si vychutnat cappuccino
3 způsoby, jak si vychutnat cappuccino
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dala bych si dobré kappuccíno.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles