Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 lehkých tipů, jak na to v kuchyni s medem

17. 02. 2024 | Škola vaření
Med obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, má antibakteriální účinky a v kuchyni velmi široké uplatnění. Máme pro vás inspiraci, jak jednoduše použít med kdykoli během dne. Vyzkoušejte některý z receptů „na zdraví“ a uvidíte, jak jednoduše si můžete osladit život!

1. Detoxikační medová voda


Zaveďte si ranní rituál. Každé ráno si připravte sklenici medové vody a nalačno ji vypijte. Do menší sklenice nalijte převařenou vodu, přidejte do ní 1 lžičku medu a promíchejte. Med se pomalu rozpustí a vznikne tak nápoj plný detoxikačních, antivirových, antibakteriálních a antimykotických účinků. Sladký nektar posílí alkalické prostředí vašeho těla a dodá vám potřebné enzymy a minerály.

snídaně - palačinky s medem2. Snídaně je základ dne


Pokud patříte k těm, co na ni nemají čas, udělejte si ho. Snídaně vám dodá energii potřebnou pro start do nového dne. Jestli jste milovníkem sladkého, ráno je pro něj nejvhodnější doba. Vyzkoušejte banánové palačinky s medem a vlašskými ořechy. Těsto připravte klasickým způsobem z mouky, mléka a vajec, ale navíc přidejte 2 rozmačkané banány. Po upečení posypte drcenými ořechy a přelijte medem.

3. Oběd nejen pro vegetariány


Pečená zelenina je lehké, zdravé a jednoduché jídlo. Použít lze mrkev, papriku, kapustičky, brokolici…zkrátka cokoliv, co máte rádi. Vyzkoušejte ji s marinádou! Není to moc práce navíc a zvládne ji každý. Budete potřebovat šťávu z jednoho pomeranče, česnek, olivový olej, sůl, pepř a med. Pro ostřejší chuť můžete přidat chilli papričky. Hotovou marinádu důkladně promíchejte se zeleninou a dejte péct do předehřáté trouby na 200 stupňů. Po cca 25 minutách máte vynikající vegetariánský oběd, nebo netradiční přílohu k masu.

4. Domácí mátový ledový čaj


Zažeňte žízeň a osvěžte se během horkých dní ledovým čajem. Pro dokonalou chuť se do domácích čajů přidává cukr, většinou třtinový. Nejen v zimních měsících však můžete nahradit cukr lipovým nebo květovým medem, nápoj bude rázem mnohem zdravější i chutnější. Nejprve nechte pořádně vylouhovat lístky máty. Dokud je čaj horký, přidejte med (účinné látky v medu tu chvíli tepla vydrží), pak ještě citron nebo limetku a nechte vychladit. Na závěr přelijte do velkého džbánu a zasypte kostkami ledu.


5. Grilovačka - s medem hračka


Med se k masu výborně hodí. Ať už budete maso dělat v zimních měsících na pánvi, kuchyňském grilu nebo pak v létě venku, nezapomínejte na med ani tady. Připravte si např. skvělou medovo-hořčičnou marinádu, která je jako dělaná na naložení krkovice nebo žebírek. Základem je samozřejmě med a hořčice. Dále přidejte trochu olivového oleje, šťávu z citrónu, česnek, sůl a máte hotovo. K jiným druhům masa se hodí chilli marináda. Postup je stejný, pouze zaměňte hořčici za chilli. Vyzkoušejte ji na kuřecí křída či krevety. Ať už zvolíte cokoli, rodina i přátelé budou z vašeho medového masa ohromeni.


Zdroj: Medokomerc
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Skvělé tipy Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles