8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Arroz al caldero - tradiční recept na nejoblíbenější rýži s rybou v regionu Murcia

22. 05. 2023 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

eDelikatesy





Tento recept originálně používá sušené ñora papričky, které mají typickou kouřovou chuť. V Česku jsou však těžko k sehnání, takže jsme je nahradili čerstvou kapií a uzenou paprikou — kořením. Jak to u starých receptů bývá, vše je o postupu, který dokáže ze základních ingrediencí vykouzlit lahůdku. Dejte si proto načas a nechte každou ingredienci vyniknout trpělivým postupem, který jsme pro vás rozepsali krok za krokem.

 

Arroz al caldero - tradiční recept na nejoblíbenější rýži s rybou v regionu MurciaIngredience:


1,5 papriky kapie
2 lžičky uzené papriky
1 lžička sladké papriky
půlka česneku
1,5 rajčete
200 g bomba rýže
1 mořský vlk celý – hlava + kosti odděleny
1 l rybího vývaru
šafrán podle chuti
Sůl a pepř
Aioli nebo majonéza na dozdobení

 
Instrukce:
Ve velkém hrnci rozpálíme 3 lžičky oleje a v něm opečeme na něm papriky, dokud nezčernají, následně je dáme stranou. V tom samém oleji opečeme rybí hlavu, opečenou ji dáme stranou. Poté do hrnce dáme česnek a velmi nadrobno nakrájená rajčata. Necháme vařit 5—10 minut na mírném ohni.
 
Zatímco se nám vaří rajčata v hrnci, vložíme opečené papriky (pokud se nám opravdu hodně spekly, odstraníme většinu černé části), jeden nahrubo nakrájený stroužek česneku a 3 malé špetky soli do vyšší nádoby a rozmixujeme ručním mixérem.
 
Arroz al caldero - tradiční recept na nejoblíbenější rýži s rybou v regionu Murcia















Tuto pastu přidáme do hrnce, ve kterém se nám vaří rajčata spolu s pár lžícemi rybího vývaru. Promícháme a 10 minut necháme zredukovat.
 
Přidáme rybí filety kůží dolů a povaříme 7 minut, poté otočíme a povaříme 2 minuty. Rybu vyjmeme.
 
Propláchneme rýži a přidáme ji do hrnce.
 
Arroz al caldero - tradiční recept na nejoblíbenější rýži s rybou v regionu Murcia
















Nyní je na čase přidat šafrán. Toto koření je ale nejlepší před přidáním zahřát, aby se uvolnily a aktivovaly jeho aromatické molekuly. Existuje více způsobů, jak toto provést, ale zahřátí by nikdy nemělo trvat více než 15—30 sekund. Nejjednodušší je ho zahřát na pánvi — přidejte šafrán do pánve hned, jak začnete cítit, že z ní sálá teplo a 30 sekund ho zahřívejte s tím, že pánví budete hýbat.
 
Takto upravený šafrán přihoďte do hrnce spolu s rybím vývarem. Toho by mělo být objemově 2x tolik jako rýže. Přivedeme k varu.

Arroz al caldero - tradiční recept na nejoblíbenější rýži s rybou v regionu Murcia















Pozn. — Ve zbytku vývaru se tradičně ohřívala ryba další den. Můžete to také zkusit.
 

Na mírném plameni vaříme pod pokličkou cca 15 minut, dokud se vývar nenasákne do rýže, která by měla být měkká.
 
Podáváme ozdobené aioli nebo majonézou, která jídlo udělá krásně krémové.


Další fotografie ke článku Arroz al caldero - tradiční recept na nejoblíbenější rýži s rybou v regionu Murcia:

Arroz al caldero - tradiční recept na nejoblíbenější rýži s rybou v regionu Murcia
Arroz al caldero - tradiční recept na nejoblíbenější rýži s rybou v regionu Murcia
Arroz al caldero - tradiční recept na nejoblíbenější rýži s rybou v regionu Murcia
Arroz al caldero - tradiční recept na nejoblíbenější rýži s rybou v regionu Murcia
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
04. 06. 2023 17:01 Sebrán "Vstupenka" za 5 bodů
04. 06. 2023 16:56 Sebrán "Nápoje" za 2 bodů
04. 06. 2023 16:51 Sebrán "Auto" za 20 bodů
04. 06. 2023 16:46 Sebrán "Jídlo" za 2 bodů
04. 06. 2023 16:41 Sebrán "Jídlo" za 2 bodů
04. 06. 2023 16:36 Sebrán "Vstupenka" za 5 bodů
04. 06. 2023 16:30 Sebrán "Vstupenka" za 5 bodů
Obrázek uživatelky
profil
04. 06. 2023 16:58 Sebrán "Peníze" za 10 bodů
04. 06. 2023 16:50 Sebrán "Peníze" za 10 bodů
04. 06. 2023 16:46 Sebrán "Peníze" za 10 bodů
04. 06. 2023 16:42 Sebrán "Peníze" za 10 bodů
04. 06. 2023 16:37 Sebrán "Peníze" za 10 bodů
04. 06. 2023 16:33 Sebrán "Peníze" za 10 bodů
Obrázek uživatelky
profil
04. 06. 2023 16:58 Sebrán "Peníze" za 10 bodů
04. 06. 2023 16:50 Sebrán "Peníze" za 10 bodů
04. 06. 2023 16:45 Sebrán "Peníze" za 10 bodů
04. 06. 2023 16:40 Sebrán "Peníze" za 10 bodů
04. 06. 2023 16:33 Sebrán "Peníze" za 10 bodů
nestěžuju si
Obrázek uživatelky
profil
04. 06. 2023 16:50 Sebrán "Mapa" za 15 bodů
04. 06. 2023 16:47 Sebrán "Auto" za 20 bodů
04. 06. 2023 16:42 Sebrán "Mapa" za 15 bodů
04. 06. 2023 16:38 Sebrán "Vstupenka" za 5 bodů
04. 06. 2023 16:32 Sebrán "Peníze" za 10 bodů
Obrázek uživatelky
profil
Sběry mám také zcela v pořádku
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles