Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Charakter pokrmů cizí kuchyně 1

2. 03. 2009 | Škola vaření
Charakteristické úpravy pokrmů kuchyní jednotlivých národů jsou ovlivněny zaměpisnými, klimatickými, rasovými, náboženskými, sociálními a kulturními podmínkami. Každý národ si zachovává svůj národní charakter. Charakter národních kuchyní je typický z hlediska surovin, technologických postupů i stolování.

Francouzská kuchyně

Má pověst nejlepší kuchyně ve světě, kuchařské umění přivezli do Francie Římané. Je zde velká rozmanitost krajových specialit. Francouzská kuchyně je typická smíšenými předkrmy, vývary a jemnými krémovými polévkami. Známá je úprava ryb, lasturovců, korýšů, hlemýždů a žabích stehýnek. Převládají masa libová - telecí, hovězí, jehněčí, drůbeží, králičí a zvěřina. Pokrmy z jatečných mas, se upravují minutkovým způsobem.

Vaření

Spotřeba vepřového je malá. Pokrmy většinou připravují na oleji nebo másle. Pro zvýraznění chuti používají kromě koření i další doplňky - žampiony, lanýže apod. Mnoho pokrmů připravují na bílém a červeném víně. Rozmanitost úpravy brambor a zeleniny je obdivuhodná. Ve Francii je zeleninový salát ke každému jídlu samozřejmost. Sýry jsou nejoblíbenějším dezertem po obědě i po večeři a jsou součástí spousty pokrmů. Sýrový dezert je složen z více druhů sýrů. Z moučníků se především dělají nákypy, pudinky, palačinky, omelety a jemné kynuté moučníky. Nejoblíbenější nápoj je červené víno, minerální vody a ovocné šťávy. Stolování je zpravidla uzavíráno kávou s koňakem.

Anglická kuchyně

Je zdravou a chutnou kuchyní, důraz se klade na výživnost a biologickou hodnotu. Maso skopové a hovězí připravují nejčastěji grilované a pečené bez přidání vody. V celém světě jsou známá jídla jako anglický biftek, roastbeef a játra po anglicku.

Salát

Chuť pečeně doplňují tabulovými omáčkami jako tabasco, worcester, kečup. Skopová kýta se podává nejčastěji s rybízovým rosolem, nepoužívá se česnek. Telecí není příliš oblíbeno. Z drůbeže jsou upravována kuřata a krocani, ryby se používají mořské i sladkovodní. Jsou oblíbené i ústřice. Ze zeleniny se nejvíce používá hrášek, kapusta, květák, chřest, karotka, upravují se přírodním způsobem. Z moučníků jsou známé pudinky, koláče, zmrzlina. Anglická snídaně je pověstná svou vydatností. Důležitou součástí jsou kaše z ovesných vloček. Z masitých pokrmů se podává šunka, anglická slanina, jehněčí, skopové a hovězí maso na roštu a různě upravené ryby. Velice oblíbené jsou vaječné pokrmy. Doplňkem snídaně jsou toasty, máslo, džem, med. Jako nápoj pijí silný čaj s mlékem.Oběd je jednoduší a rychlý. Jsou to většinou sendviče, vaječné pokrmy, zeleninové saláty a čaj. Večeře je hlavním jídlem dne, bývá bohatá, skládá se obvykle ze tří chodů. Z nápojů je nejoblíbenější čaj, který se podává v kteroukoli dobu, pivo, víno a ovocné šťávy. Oblíbené lihoviny jsou whisky a džin.


Horazu - čtenářka
ChytráŽena.cz
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !