Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co je vlastně kuskus?

16. 09. 2017 | Škola vaření
Kuskus, couscous nebo cous cous je slovo převzaté z arabštiny. Právě severoafrická kuchyně používá cou cous jako základní potravinu. Jde o spařenou obilovinu, konkrétně o pšenici, ječmen nebo proso, tvarovanou do malých kuliček podobných krupici.

Přestože to na první pohled nevypadá, jde o jemnozrnnou těstovinu. Je výborným zpestřením stravy a hodí se i do dietního jídelníčku, je lehký a snadno zasytí. Obsahuje spoustu uhlohydrátů, vlákninu, bílkoviny, vitamíny skupiny B, vitamin E, vápník, železo a fosfor a velmi malé procento tuku. Napomáhá ke snižování hladiny cholesterolu v krvi, usnadňuje pohyb střev a chrání orgány trávicí soustavy před rakovinou.

 

kuskusCous cous se nejčastěji podává jako příloha či salát se zeleninou, masem nebo rybami, ale hodí se také k přípravě sladké kaše s ovocem nebo ořechy.

Jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá, cous cous se zalévá horkou vodou a nechává nabobtnat.









Zdroj: Menu Gold
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !