Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak připravit punč

11. 02. 2012 | Škola vaření
 V těchto mrazivých dnech nás nic nemůže zahřát více než voňavý punč. Když se řekne slovo punč, tak si většina z nás představí teplý míchaný nápoj. Máme punče teplé, ale  i studené. Je známo velké množství receptů jak ho připravit, každý si může vybrat punč podle své chuti. Teplý nápoj vás v zimě pěkně zahřeje a v létě příjemně osvěží.

Nejen zvýšeným obsahem alkoholu, ale také surovinami, které se používají při jeho přípravě. Správný punč by měl obsahovat asi 30 % alkoholu. Krásnou vůni a příjemnou chuť dodává punči voňavé koření jako je skořice, hřebíček, kardamom, badyán a vanilka. K dochucení se používá citrónová nebo pomerančová kůra. Punč se připravuje z ovoce, ovocných šťáv, koření, mandlí, alkoholu, čaje, vína, mléka, kávy a medu.  Každý si najde svůj oblíbený nápoj, který si můžete připravit doma sami. K přípravě punče se dostanou zakoupit předem připravené směsi.

Punč, lahodný nápoj, který vás v zimě zahřeje

Jsou různé způsoby, jak můžeme punč připravit. Známé jsou punče vánoční, zimní, ovocné, mléčné, vinné, finské a jiné. V těchto mrazivých dnech nás určitě zahřeje teplý punč, který se dává do předem předehřátých pohárů.

Druhy punčů

Medový punč - bílé víno svaříme s ovocným džusem, hřebíčkem a skořicí. Poměr mezi vínem a džusem si zvolíme sami. Obvykle dáváme v poměru dva díly bílého vína a jeden díl ovocného džusu. Teplý med rozmícháme s citrónovou nebo pomerančovou šťávou a kapkou rumu. Dáme do sklenic a zalijeme svařeným vínem. Při podávání můžeme ještě osladit medem.

Finský punč
- cukr podle chuti rozpustíme v teplé vodě, přidáme víno a zprudka zahřejeme. Po odstavení z plotny přidáme vodku a šťávu z citrónu. Finský punč podáváme s kolečkem citrónu.

Pomerančový punč - červené víno svaříme společně s džusem, skořicí a badyánem. Když se nám všechno provaří, hrnec odstavíme, přidáme cukr a nalijeme do sklenic. Plátky pomeranče naaranžujeme na okraje sklenice. Místo pomerančového džusu můžeme použít čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu.

Mléčný punč si připravíme z mléka, které svaříme s cukrem a skořicí, poté přilijeme rum nebo jiný alkohol a vše prohřejeme. Nalijeme do předehřátých pohárů.

Punč s vůní kávy si připravíme ze silné uvařené kávy, do které přidáme cukr, skořici, hřebíček a pomerančovou kůru, přivedeme k varu, poté přilijeme koňak.

Vánoční punč
si připravíme z jakéhokoliv ovoce, které naaranžujeme do sklenice, například jablka, pomeranče, mandarinky, ananas aj. Zalijeme rumem nebo griotkou. Černý čaj, červené víno, plátky citrónu,  hřebíček,  skořici provaříme a nalijeme do pohárů. Osladíme dle chuti medem nebo cukrem. K ozdobení sklenic můžeme použít kolečko citrónu nebo pomeranče.

Osvěžující studený punč - pohár na punč naplníme do čtvrtiny ledem, na něj nalijeme kapku ovocného sirupu, zalijeme pomerančovou šťávou a vínem. Víno můžeme použít bílé i červené. Lžičkou pěkně promícháme. Do hotového punče přidáme čerstvé nebo kompotované ovoce a podáváme. Okraj sklenice můžeme ozdobit kolečkem citrónu.

 
Punč je výborný nápoj, který přijde vhod v každém ročním období. Zejména v zimě nás příjemně zahřeje.


Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Punč si doma vaříme v těchto mrazech skoro denně Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlík**vyzkoušíme
Obrázek uživatelky
profil
Určitě si dnes k televizi jeden udělám.SmajlíkSmajlík
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já mám ráda vánoční na vánoce,vánoční atmosféra k tomu punč na zahřátí, krásná idylkaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
lákavé, musím vyzkoušet Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles