Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kachna na sto způsobů - aneb opeřenec, který má fankluby po celém světě

14. 01. 2009 | Škola vaření
Vybavíme-li si u nás typické jídlo s kachnou, pravděpodobně zvítězí obraz dozlatova vypečené kůrčičky a krásně šťavnatého masa z pekáče podávaného s knedlíky a se zelím. Ve světě bývají do kačen podobní blázni jako u nás, užívají si je ale jinak.

Snad nejvíce rozvinuli zpracování tohoto druhu drůbeže mistři francouzské kuchyně, kteří dali čistému masu i jednotlivým částem ptáka nespočet podob.

Asi nejcennější, ale zároveň nejkontroverznější jsou tučná kachní játra.Vášniví milovníci drůbeže Číňané si nejvíce cení kachny připravené vcelku. Uvnitř musí být šťavnatá a na povrchu zase křupavá. Možnosti marinování, tepelného opracování a ošetření kůrčičky je nespočet, nejčastěji se ale setkáme s kachnou pekingskou.

pečená kachna na 10 způsobůTa je také překrmená, další postup je však odlišný. Vykuchaní ptáci se i s kůží krátce spaří v prudce vařící vodě, kůže se potře cukernou marinádou a zavěšená se nechá vysušit v proudícím vzduchu. Teprve poté se peče ve speciální troubě s ohněm z ovocného dřeva.

Samotný servis u stolu je dosti komplikovaný a podle lokality i zvyklostí se mění.

Maso je vždy nasekáno na malinké kousky tak, aby na každém kousku byla křupavá kůrčička.

Ta se může jíst i zvlášť jako první chod s namáčením do pikantní omáčky. Samotné kousky kachny se pak jedí v tenké palačince s jarní ciibulkou, kterou si jedlík opět může potřít pikantní omáčkou.


A aby toho ještě nebylo málo, že všech zbytků a kostí se v závěru připraví chutný vývar.


Recepty na přípravu chutné kachny:

Havířská kachna

Kachna v pomalém hrnci

Kachna s medem a ananasem

Kachna s knedlíky a zelím

Kachna na česneku z houbami


Veru

ChytráŽena.cz

 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !