8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejlepší ryby na gril! Makrela, pstruh, hoki a ty další…

30. 06. 2022 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Čas grilování je tu a s ním i dilema, co dát nad uhlíky. Vsaďte letos na ryby a uvidíte, že neprohloupíte. Nemáte doma nadšeného rybáře? Nevadí! V obchodech je nabídka pestrá a díky našim tipům vždy odejdete se skvělým úlovkem, který vaše grilování pozdvihne na novou úroveň. Ryby jsou totiž chutné, lehké a zdravé.

Ač se dá grilovat téměř každá ryba, ne vždy stojí výsledek za to. Proto byste měli při nákupu dobře zvažovat všechna pro a proti. Některé mají hodně kostí a ne každý je ochotný je vybírat. To platí zejména u kapra, štiky či bělice. Vhodní nejsou ani šupináči s jemným masem, např. máslová ryba či pangas. Budou se vám rozpadat a příliš si na nich nepochutnáte. Pokud však sáhnete po rybách s pevným masem, máte téměř vyhráno. Proč jen téměř? Protože i u nich existují rozdíly, které značně ovlivňují výsledek.

Makrela z IrskaMakrela musí být dobře vypasená


Prvním příkladem je makrela, která patří k nejoblíbenějším rybám. Její chuť určuje množství tuku, který obsahuje. Různí rybáři ji loví na odlišných místech. Pokud byla chycena u Irska dříve, než se vydala na dlouhou pouť do Středozemního moře, tak měla ještě patřičně „založeno“. Díky většímu množství tuku bude nejen šťavnatější a chutnější, ale také bohatší na omega-3 mastné kyseliny. Jestliže byla makrela ulovena až po cestě, při níž zhubla, pak bude o cenné a zdraví prospěšné látky chudší a nebude to už ono. Proto si v obchodě dobře prohlédněte údaje uvedené na obale. Bude-li tam jako v případě makrely od značky NOWACO napsané Irsko, neváhejte a dejte ji do nákupního košíku.


Pstruh z horského potoka


Trochu jinak je to u dalšího oblíbence na gril – pstruha. U něj není tuk to hlavní, co by vás mělo zajímat. V tomto případě jsou rozhodující podmínky, ve kterých žil. Ti nejlepší pstruzi jsou z horských potoků s kamenitým podložím, kterými celoročně zurčí chladná a průzračně čistá voda. Díky ní mají pstruzi pevnou strukturu masa a jemnou chuť. Navíc v supermarketech je koupíte už kuchané, takže si ušetříte spoustu práce.


Když filety, tak jedině ty s kůžíMakrela na grilu


Když je právě čas vaším nepřítelem a nechcete celé ryby, sáhněte po filetách. Na výběr máte třeba lososa, mořskou štiku a skvělý bude i steak z tuňáka. V poslední době si oblibu získává také hoki. Ovšem v případě grilování berte zásadně filety s kůží! Jinak se vám přichytí na gril a při snaze o obrácení či sundání se vám roztrhají. Na talíři pak nic mít nebudete a navíc vás bude čekat náročné čištění grilu. Proto, pokud přece jen zvolíte kousek bez kůže, nezapomeňte na alobal!  

Ovšem existuje i spousta dalších skvělých ryb na gril – sumec, úhoř, siven či candát. Takže se nebojte objevovat a zkoušet něco nového. Sezona je před námi a příležitostí k rozpálení grilu jistě bude víc než dost.



 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
makrelu máme rádi
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles