Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Odšťavňovač s extraktorem pyré Catler JE 4011: vychutnejte si vitaminy do poslední kapky!

31. 05. 2013 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Proč je odšťavňování tak oblíbené? Protože žádný džus nenahradí čerstvě vymačkanou šťávu plnou vitaminů a dalších pro naše tělo nezbytných látek.
Ovocné a zeleninové šťávy jsou také dobře stravitelné a tělo z nich umí vstřebat živiny mnohem lépe než z tuhé stravy. Odšťavňování má pouze jedno úskalí – a tím je použití nekvalitního odšťavňovače. S jeho takzvanou „pomocí“ na odšťavňování velmi rychle zapomenete a již se k němu nikdy nevrátíte. Odradí vás totiž neefektivní práce a pracná údržba.

Jaký tedy zvolit odšťavňovač?

Je to jednoduché: takový, který má nejvyšší možnou výtěžnost a snadno se umývá. První vlastnost je důležitá pro vaše zdraví a peněženku – s kvalitním odšťavňovačem nepřijde nazmar ani kus ovoce či zeleniny, vy tedy nebudete muset kupovat zbytečně více surovin. S větším množstvím šťávy pak vaše tělo dostane více vitaminů a živin. 
Proto bychom vám rádi představili odšťavňovač Catler JE 4011.

Odšťavňovač CatlerMaximální výtěžnost šťávy u odšťavňovače Catler JE 4011 je výsledkem kombinace motoru o výkonu 1200 W, přímého centrálního plnění, elektronického ovládání rychlosti a nerezového disku na šťávu. Tento unikátní disk má ostří zpevněné titanem a stěny z mikrosíťoviny. Platí, že čím více je v mikrosíťovině miniaturních otvorů, tím lepší je výtěžnost – a tento odšťavňovač jich má více než 40 000! Mikrosíťovina má ještě jednu důležitou vlastnost, dá se velmi snadno umývat.

Catler JE 4011 je zkonstruován tak, aby se dal rychle a intuitivně složit či rozložit. Všechny odnímatelné části přístroje lze mýt v myčce nádobí. Ke snadné údržbě přispívá také celkové robustní provedení z nerezové oceli, v případě potřeby stačí odšťavňovač pouze otřít.

Extraktor pyréProtože Catler JE 4011 je vybaven extraktorem pyré, speciálním diskem, který ve šťávě zachovává dužinu bohatou na vlákninu, můžete zpracovávat i měkké ovoce, jako jsou banány, mango nebo jahody. Jemné pyré skvěle poslouží jako základ krémových polévek, sals, dipů a ovocných zmrzlin, lze z něj také připravit dětskou stravu. Podstatné je, že stejně jako při výrobě vlastních šťáv máte naprostou kontrolu nad tím, co pijete a jíte.

Odšťavňovač má velmi snadné elektronické ovládání. Optimální rychlost pro daný druh ovoce či zeleniny se plynule nastavuje citlivým otočným ovladačem, práci zpříjemňuje přehledný podsvícený LCD displej. Protože plnicí otvor odšťavňovače o průměru 84 mm umožňuje vkládat i velké kusy ovoce a zeleniny, nemusíte ztrácet čas jeho zbytečným překrajováním. Extrahovaná šťáva teče přímo do přídavného džbánu, který je vybaven Ovladač rychlosti Catlerpraktickým oddělovačem pěny. Díky speciálně tvarované hubici můžete šťávu také stáčet přímo do sklenice. Pootočením hubice zabráníte nepříjemnému odkapávání šťávy na stůl či pracovní desku. Nazmar nezůstává ani zbylá dužina. Vlákninu z ovoce či zeleniny shromažďuje zásobník na dužinu o objemu 3 litry.

U tohoto typu spotřebiče je více než důležitá také bezpečnost. Catler JE 4011 je mimo jiné vybaven pojistkou zabraňující spuštění motoru v případě, že není správně sestaven a zajištěn. Nechybí protiskluzová úprava nožiček. Napájecí kabel lze omotat okolo základny na spodní straně odšťavňovače, při práci tak nikde nepřekáží.

Připravovat čerstvé šťávy každý den zkrátka může být opravdu radost. A aby vám práce šla ještě lépe od ruky, připravili jsme pro vás několik tipů, jak správně odšťavňovat:

  • Před zpracováním ovoce a zeleninu vždy omyjte, případně odstraňte nať a otlučená či špatná místa. Na mytí používejte vlažnou vodu.
  • Praktickým pravidlem je kombinovat moučnatější, dužnatější druhy ovoce nebo zeleniny s druhy, které obsahují větší podíl šťávy.
  • Při odšťavňování začínejte vždy přísadami s měkčí konzistencí při pomalé rychlosti, se zpracováním přísad s tužší konzistencí postupně rychlost zvyšujte.
  • Veškeré ovoce s velkými, tvrdými semeny či peckami (například nektarinky, broskve, meruňky, švestky nebo třešně) musíte před odšťavňováním vypeckovat. Oproti tomu jadérka citronů, limetek, hroznů nebo například melounů se mohou ponechat.
  • Zázvor a jiné aromatické suroviny, které stačí použít pouze v malém množství, při výrobě nápoje neponechávejte až na konec. Po takovémto kousku je ideální odšťavnit nějaké šťavnaté ovoce, jehož šťáva spolehlivě „vypláchne“ aromatické zbytky.
  • Pokud chcete použít ovoce s pevnou nebo nepoživatelnou slupkou (kiwi, mango, papája, guava, ananas a podobně), před odšťavňováním je vždy oloupejte. U citrusových plodů odstraňte nejen slupku, ale také středy. Jejich kůra totiž může obsahovat chemické nebo dokonce jedovaté látky. Bílou část těsně pod kůrou ponechejte, obsahuje velmi cenné bioflavonoidy a vitamin C.
  • Abyste při odšťavňování listové zeleniny dosáhli co nejlepšího výsledku, vytvořte z ní buď svazeček, nebo ji pomalu odšťavňujte spolu s jinými přísadami.

Více informací o odšťavňovačích Catler a odšťavňování se dozvíte na www.catler.cz

Další fotografie ke článku Odšťavňovač s extraktorem pyré Catler JE 4011: vychutnejte si vitaminy do poslední kapky!:

Odšťavňovač s extraktorem pyré Catler JE 4011: vychutnejte si vitaminy do poslední kapky!
Odšťavňovač s extraktorem pyré Catler JE 4011: vychutnejte si vitaminy do poslední kapky!
Odšťavňovač s extraktorem pyré Catler JE 4011: vychutnejte si vitaminy do poslední kapky!
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mně se nelíbí, že kritizovat umí u nás snad každý, ale pravopis málokdo.Howg.
Obrázek uživatelky
profil
no já jsem fascinovaná, jak dokážete z pravopisné chyby vypracovat psychologický profil pisatele Smajlík.... Vás bych tedy chtěla poznat Smajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je chvályhodné,že si všímáte ortografie,sbírka se opravdu píše s s- , ale chcete-li být důsledná,pište Vy pro změnu abyste místo nesprávného aby jste.Jinak přicházím asi pozdě
s připomínkou. Čeština dostává zabrat dennodenně i v tisku.
Chudák " češtin ".
Obrázek uživatelky
profil
jsem viděla poprvé
Obrázek uživatelky
profil
jsem viděla poprvé
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles