8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pestrý jídelníček s kuřecím mletým masem

27. 04. 2022 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Patříte mezi kuchaře, kteří nechtějí přípravou jídla ztrácet více času, než je nutné, ale zároveň je pro vás důležité si na pokrmu pochutnat? Ideální surovinou pro vás tak bude zdravé a lehce stravitelné mleté kuřecí maso, kterým nadchnete celou rodinu, a především menší strávníky. Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy je dokonalým řešením. Připravíte ho na desítky způsobů a v kuchyni strávíte jen nezbytně nutnou dobu.

Kuřecí maso najdete často díky svým nutričním hodnotám jako oblíbenou součást mnoha jídelníčků. Je významným zdrojem bílkovin, vitamínů i minerálů. Neobsahuje příliš velké množství tuku a je tak lehce stravitelné. Při práci s mletým kuřecím masem je nutné dávat důraz právě na kvalitu masa, která zcela ovlivní výslednou chuť pokrmu. Není zkrátka maso jako maso. Proto je dobré, vybírat ověřené mleté maso ideálně z tuzemského trhu. Mezi přední české výrobce se řadí Drůbežářský závod Klatovy, u kterého zaručeně s výběrem neuděláte chybu.

mleté kuřecí masoMleté kuřecí maso je součástí mnoha oblíbených receptů. Připravovat se z něj dá mnoho tradičních jídel od sekané, karbanátků, tataráku, plněných paprik až po masové knedlíčky do polévky. Ale jistý úspěch mají v každé kuchyni pokrmy jako chilli con carne, burgery, špagety bolognese nebo švédské masové kuličky a skotská vejce.

Jak zařadit mleté kuřecí maso i do vaší kuchyně? Naprosto jednoduše. Nahraďte jím běžné mleté maso a získejte tak zdravější a dietní pokrm.

Nechte se inspirovat Drůbežářským závodem Klatovy a vyzkoušejte tři osvědčené recepty s kuřecím mletým masem, které využijete na svačinu, oběd i večeři.


Potřebujete do práce nebo do školy vydatnou svačinu, která zasytí a dodá vám energii? Ochutnejte bagetu s kuřecími kuličkami.

1) Bageta s kuřecími kuličkami

Příprava: 20 minut
Počet porcí: 4

Ingredience:
500 g Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy
Mlékobageta s kuřecími kuličkami
4 plátky toustového chleba
50 g Parmazánu
3 stroužky česneku
1 vejce
petrželka, sůl, pepř
rajčatový protlak
zelená paprika
Gouda
Bageta

Postup:
1/ Začněte přípravou masových kuliček. Rozmixujte plátky toustového chleba a přidejte ke směsi mléko.
2/ V míse společně promíchejte 500 g kuřecího mletého masa s rozmixovanou směsí s mlékem, přidejte asi 50 g nastrouhaného parmazánu, 3 drcené stroužky česneku, 1 vejce a asi 2 polévkové lžíce nasekané petrželky.
3/ Masovou směs osolte a opepřete. Vytvarujte kuličky a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Troubu předehřejte na 200°C. Poté vložte do trouby a pečte asi půl hodiny dozlatova.
4/ Po upečení masové kuličky vložte do hrnce a přidejte k nim rajčatový protlak, nakrájenou zelenou papriku a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut, aby se kuličky dostatečně prohřáli.
5/ Směs s kuličkami posypte sýrem a rozdělte do proříznutých baget.  


Připravte na oběd špagety s boloňskou omáčkou v odlehčené a zdravější verzi s kuřecím mletým masem.

2) Špagety s boloňskou omáčkou a kuřecím mletým masem

Příprava: 1 h a 30 minut
Počet porcí: 4

Ingredience:
500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
1 cibuleŠpagety s boloňskou omáčkou
1 středně velká mrkev
Olej, Sůl
Rajčatový protlak
Špagety
Parmazán

Postup:
1/ Nejdříve si oloupejte a nakrájejte cibuli. Oškrábejte mrkev a nakrájejte na drobné kostičky. V pánvi rozehřejte olej a přidejte mrkev, osolte a na nechte opékat a změknout asi 2 minuty.
2/ Poté přidejte cibuli a další 2 minuty míchejte společně.
3/ Následně zvyšte plamen a přidejte kuřecí mleté maso. Zprudka osmahněte. Po odstranění šťávy se začne maso přichytávat ke dnu pánve. Nechte ještě chvíli takto, ale než se začne připalovat přidejte do pánve rajčatový protlak a míchejte asi 2 minuty a zalijte asi 200 ml vroucí vody.
4/ Dle hustoty omáčky případně ještě přidejte vodu, osolte a zakryjte poklicí a nechte jen lehce bublat asi 60 minut.
5/ Podávejte se špagetami a dochuťte najemno nastrouhaným parmazánem.


Po náročném dni nechcete trávit více času v kuchyni? Vyzkoušejte rychlé placičky z kuřecího mletého masa se zeleninou.

3) Kuřecí placičky se zeleninou

Příprava: 30 minut
Počet porcí: 4

Ingredience:
500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
2 stroužky česnekuKuřecí placičky
2 cibule
Bazalka
60 ml smetany ke šlehání
2 vejce
Sůl, Pepř, Olej

Jako přílohu můžete zvolit salát nebo pečivo.
Na salát dle chuti:
3 rajčata
1 žlutá paprika
1 okurka hadovka
Olivy černé
Olivový olej
Cibule
Balkánský sýr

Postup:
1/ Kuřecí mleté maso smíchejte s utřeným česnekem, nakrájenou cibulí, bazalkou, smetanou a vejci. Osolte a opepřete.
2/ Rozehřejte na pánvi olej. Směs s kuřecím masem nalijte na pánev a vytvořte placičku. Opékejte ji z každé strany asi 3 minuty, aby získala zlatavou barvu, ale byla uvnitř měkká.
3/ K připraveným placičkám si připravte salát z oblíbené zeleniny a nebo můžete servírovat i jen s pečivem.

 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !