8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Romantický Valentýn - přípitky

10. 02. 2012 | Škola vaření
Jeden z nejkrásnějších svátků lásky den sv. Valentýna, který je patronem zamilovaných dvojic, se u nás slaví 14. února. Někteří z nás oslavují tento svátek se svými zamilovanými. Dávají si různé maličkosti, kterými se navzájem potěší. Je spousta možností, jak si Valentýna užít po svém.

Můžete strávit svůj romantický den v oblíbené restauraci, nebo si ho udělat doma sami podle svých představ. Na slavnostní valentýnský stůl vykouzlíte dobroty, které určitě potěší vaši drahou polovičku. Můžete si dopřát lehké pochoutky, které na slavnostní stůl patří, například zeleninové saláty s drůbežím masem, ovocné saláty, sýry, vaječné pomazánky a různé speciality. 

To, že láska prochází žaludkem, věděly už naše babičky, které své tajemství předávaly dalším generacím. Jejich drahé polovičky si jich za to vážily a taky po nich patřičně toužily. Vůně, chuť i vzhled jídla úzce souvisí i se sexuálním apetitem. Některá jídla v našem těle vyplavují hormon štěstí a přinášejí pocit naprosté spokojenosti. Aby byl večer dokonalý, musí být i dokonalé pití. Nic nepokazíte dobrým vínem, nápojem králů.
 

Valentýnské přípitky

Na různé oslavy a přípitky se nejvíce hodí šumivá vína. O sektu se říká, že rozvazuje jazyk a brání stydlivosti. Také na valentýnský přípitek je ideální. Bohemia Demi sec s čerstvou jahůdkou bude určitě tím pravým. Jahoda dá přípitku své kouzlo a příjemně vás osvěží. Čerstvou jahodu můžete lehce naříznout a dát na sklenici sektu, na míchátko, nebo do malé mističky jako chuťovku. Dalšími šumivými víny, které zpříjemní a osvěží při romantických oslavách, je například Sekt Belveder a Venuše. Tmavě červené sladké šumivé víno Fragolino s chutí lesních jahod.

K této příležitosti se také hodí  bílé víno, o kterém se říká, že sbližuje a dodává pocit intimity. Bílým vínem nic nepokazíte. Ryzling rýnský je víno harmonické chuti, které vám jemnou vůní bude připomínat lípový květ. Je nazýván králem vín a k valentýnskému přípitku určitě patří. Souvignon je bílé polosuché víno s výbornou květnatou vůní, jemně broskvovou.

Také červeným vínem nic nepokazíte. Červené víno je známo tím, že zvyšuje sexuální touhu. Obsahuje látku, která chrání před srdečním onemocněním, když je spokojené srdíčko, tak sexuální touze nic nebrání. Frankovka - rubínově červené víno, má jemnou svěží vůni, je příjemné trpké harmonické chuti. Portugal má rovněž rubínovou barvu a příjemnou vůni. Rulandské červené víno je tmavě rubínové barvy a příjemné chuti.

Pokud má být váš večer na sv. Valentýna dokonalý, vínem nic nepokazíte. Záleží jen na vás, které si vyberete.


Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz

 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !