Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.05. 2024
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rybízová šťáva - nejoblíbenější recepty

17. 07. 2012 | Škola vaření

Pěstujete červený rybíz nebo jste jej dostali a přemýšlíte, jak jej zpracovat? Pokud máte jen menší množství červeného rybízu, tak si můžete připravit chutný koláč, bublaninu, osvěžující nápoj nebo ho zamrazit a použít později. A co třeba rybízová šťáva?


Rybízová šťáva - nejoblíbenější recepty:



Domácí rybízová šťáva - od uživatele Natural


Otrhaný rybíz, necháme dva dny jen tak v míse rozležet. Potom umeleme na strojku a ještě propasírujeme přes utěrku. Na 1 kg šťávy dáme 1,70 kg cukru, špetku kyseliny citronové a chvilinku povaříme. Teplé nalijeme do lahví. Po vychladnutí lahve zavřeme. Celý recept Domácí rybízová šťáva ZDE.



Nevařená rybízová šťáva ala Konečná - od uživatelky maurka


Rybíz opereme, zalijeme vodou, přisypeme kyselinu citronovou promícháme a necháme stát 24h. Druhý den přecedíme a do šťávy vsypeme cukr s konzervačním prostředkem, důkladně promícháme dokud se cukr nerozpustí. Plníme do lahví a důkladně uzavřeme.

Zbylý rybíz ... Celý recept Nevařená rybízová šťáva ala Konečná ZDE.


 

Rybízová šťávaRybízová šťáva zastudena - od uživatelky Mangovka


Rybíz přebereme, propláchneme, odtrháme od třapin, zalijeme studenou převařenou vodou a necháme 24 hodin stát. Druhý den scedíme, rybíz prolisujeme do šťávy, přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Šťávu nalijeme do lahví a uzavřeme. Skladujeme ... Celý recept Rybízová šťáva zastudena ZDE.



Rybízová šťáva pro děti od jednoho roku - od uživatelky Torta


Natrhaný rybíz opláchneme a prolisujeme v odšťavovači, ze 3 kg rybízu bude asi 1-1,2 litru šťávy. Šťávu zbavíme pěny a přelijeme do hrnce, přidáme cukr a kyselinu citronovou, necháme rozpustit a jen minutu přejít varem, naplníme do sklenic a necháme vychladnout. Skladujeme v lednici. Šťáva je ... Celý recept Rybízová šťáva pro děti od jednoho roku ZDE.



Rybízová šťáva - od uživatelky Hankca


Vyzrálý rybíz vložíme po částech do širokého cedníku a pod tekoucí vodou ho opláchneme a necháme okapat. Potom jej i se stopkami umeleme v mlýnku na ovoce. Získanou šťávu smícháme ve větší porcelánové míse s cukrem a necháme 2 dny rozležet. 

Šťáva se má 2 hodiny třít, ale není nutné ji třít soustavně, šťávu zamícháme ... Celý recept Rybízová šťáva ZDE.



Petra

Chytrá Žena.cz

 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !