Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tři tipy na chutné nápoje, které zahřejí během chladných dnů

14. 12. 2023 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Chladné počasí přímo vybízí k zahřátí organismu pomocí teplých nápojů. Kromě klasického zeleného nebo černého čaje existuje i spousta dalších chutných receptů na horké drinky, jako je například nealkoholický punč. Jak si vybrané nápoje připravit z pohodlí domova

Bylinné čaje pro posílení imunity


Některým bylinné čaje chutnají, jiní je pojali jako nezbytnou součást zdravého životního stylu. Jaké bylinné čaje zvolit? Meduňkový čaj s vitamínem C zklidňuje, zároveň osvěžuje a přináší úlevu od stresu. Šípkový čaj s levandulí pro změnu posiluje odolnost těla díky vitamínu C a antioxidantům. Bylinné čaje se vyplatí mít vždy doma v záloze, pro doplnění zásob může posloužit Kaufland leták na příští týden, který díky tomu, že vychází několik dnů před začátkem platnosti, poskytuje dostatek času na promyšlení, jaký druh čaje si zvolit. Jedním z nejoblíbenějších zástupců je mátový čaj, který pomáhá s trávením a chrání před oxidativním stresem.

zdroj: unsplash.com, Kira auf der Heide

Tři tipy na chutné nápoje, které zahřejí během chladných dnůNealkoholický punč pro lepší den


Velmi populárním nápojem je nealkoholický punč, který se dá připravit pro různé příležitosti, ať už je to běžná odpolední svačina nebo chutný nápoj na party. Stejně tak nechybí na vánočních trzích napříč Českou republikou, různé variace nabízí vánoční trhy v našich největších městech, v Praze a Brně je to například jablečný nebo zázvorový punč. Výhodou domácí přípravy je, že si je možné punč připravit celoročně, nejen v období Vánoc, a také úprava receptů podle vlastních chutí.

Potřebnými ingrediencemi jsou 2 šálky jablečného moštu, 1 šálek pomerančového džusu, 1 lžička hřebíčku, 1 lžička skořice, zhruba 2 šálky vody, plátek pomeranče a trocha skořice na ozdobu. Postup je poměrně snadný, ve vroucí vodě smíchejte hřebíček a skořici, nechte louhovat asi 10-15 minut a poté sceďte. V samostatné míse smíchejte jablečný mošt a pomerančovou šťávu, následně přidejte kořeněnou směs a důkladně promíchejte. Na závěr můžete každou skleničku ozdobit plátkem pomeranče a špetkou skořice.

Tipy na výhodný nákup surovin v Praze a Brně


Pro obyvatele Prahy a Brna, kteří se chystají připravit si domácí nealkoholický punč, je k dispozici hned několik možností, kde zakoupit ty nejlepší suroviny za výhodné ceny. Jednu z nejoblíbenějších voleb představují akční nabídky obsažené v pražských letácích, jako je například aktuální nebo Kaufland leták na příští týden, pokud máte v plánu nápoj připravovat v následujících dnech. Stejně tak je v Praze možné navštívit oblíbený farmářský trh na náměstí Jiřího z Poděbrad a zakoupit si tu například voňavé koření, které je důležitou složkou receptu.

V Brně je pak vhodné vydat se na Zelný trh, kde regionální farmáři nabízejí čerstvé produkty za dobré ceny. Kromě trhů nezapomínejte sledovat také brněnské akční letáky oblíbených supermarketů, jako je Albert nebo Tesco, které taktéž často nabízí výhodné akce a slevy na potřebné suroviny.

Yuzu drink s vysokým obsahem vitamínu C


Yuzu, zástupce citrusů, nabízí kyselou chuť a výraznou vůni, která připomíná směs citronu, grapefruitu a pomeranče. Spousta konzumentů si yuzu nápoj objednává pouze v kavárnách, přitom domácí příprava není vůbec náročná. Chutná je jak teplá, tak studená varianta yuzu nápoje.

Recept na teplý yuzu nápoj


Připravte si 1 lžíci yuzu koncentrátu, 1 šálek horké vody a plátek citronu na ozdobu. 
Postup: V šálku připravený yuzu koncentrát zalijte horkou vodou a nechejte nápoj louhovat 5-7 minut, aby se uvolnila lahodná chuť yuzu.


 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !