MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vařit doma, hotovky nebo restaurace?

1. 09. 2012 | Škola vaření

Tento článek bude zaměřený na naše oblíbené jídlo. Tak schválně, myslíte si, že je lepší vařit doma nebo nakupovat hotová jídla, tzv.hotovky a nebo si prostě zajít každý den na pořádné jídlo do restaurace? Budeme si teď o těchto třech možnostech povídat.

Vaření doma

Já osobně se přikláním k této možnosti stravování. Za prvé když si vaříte doma, tak výrazně ušetříte Váš rodinný rozpočet a za druhé také víte, co všechno v jídle je. Když si jídlo koupíte v bufetu, hotovku nebo jídlo v restauraci, nikdy nezjistíte, co do něho dali a za co vlastně platíte. Ale já chci hlavně propagovat myšlenku šetření, protože dnes je financí málo a každý člověk se snaží ušetřit každou korunu navíc. A proto radím: vařit doma. Já třeba vždycky uvařím na dva dny, někdy máme i místo hlavního jídla vydatnou polévku z kostí apod. Někteří se vymlouvají, že na vaření není čas (?). Omyl, také chodím do práce a na směny a uvařit jídlo vždycky stihnu. Takže pokud chcete ušetřit a dobře se najíst, rozhodně uvařte doma, zvlášť pokud máte děti, protože děti potřebují určitě vydatnou a zdravou domácí stravu.

vařit doma, hotovky nebo restauraceHotovky neboli hotová jídla

Hotovky jsou jídla připravovaná ve větším množství a jsou dávány do známých fólií či sklenic. Hodně lidí tento typ jídel dostává i v zaměstnání a nebo jsou dokonce k dispozici i v restauracích. Já hotovky ráda nemám a jsem proti nim. Za prvé ani nevím, co které jídlo vlastně obsahuje, z kterého masa maso vlastně je apod., a také se mi zdají drahé. Navíc na obalu a ve složení může být napsáno opravdu cokoliv, i mylné informace. Přijde mi, že levnější je uvařit si doma, než si koupit "nějakou fólii". Jedinou výhodou je asi úspora času a to, že člověk nemusí vařit doma, ale myslím, že je to velká škoda...

Restaurace, bufety, rychlá občerstvení

Poslední možností stravování je navštěvování restauračních zařízení. Jako pravidelné stravování bych to rozhodně nedoporučovala, tedy pokud nehledíte na peníze, ale občasné povyražení (zajít si s rodinou na oběd, s přítelem na pizzu apod.), proti tomu nic nemám. Ovšem pokud někdo chodí do restaurace každý den, tak se mu rodinný rozpočet dost prodraží. A znovu podotýkám, že nevíte, co to jídlo obsahuje a co v něm je. A takové hamburgery či hranolky z bufetů a rychlých občerstvení nedoporučuji vůbec. Jídlo je nezdravé a navíc může způsobit i značnou obezitu a poškodit zdraví.

Tohle je můj osobní pohled na stravování, ovšem co člověk, to jiný názor, někdo může dávat přednost i jinému řešení. Já propaguju vaření v klidu domova. A co vy? Vaříte doma a rádi a nebo dáváte raději přednost jiné možnosti? 


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Když jsem na cestách tak Restaurace , jinak vařím doma - když nestihám, tak Hotovky Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky vařím doma.Dříve jsme občas zašli do restaurace,když jsme něco osobního slavili,ale teď raději udělám něco dobrého doma.Je to levnější a vím,co jíme.Ale když někam jedeme,tak na oběd zajdeme do nějaké restaurace.
Obrázek uživatelky
profil
Vařím ráda každý den. Do restaurace na večeři si taky občas zajdeme. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
My vaříme jen a jen doma a moc nám to prospívá a to hlavně zdravotně. Já tím cholesterol nemám skoro žádný a mamka je taky v normálu. No a do restaurace jdeme opravdu jen když jsme někde na celý den a musíme se někde najíst a to chodíme když tak do takových restauracích, kde to trochu známe. Takže není nad domácí kuchyň.
Obrázek uživatelky
profil
Vařím každý den doma..omáčky jsou většinou na 2-3 dny..do restaurací nechodíme vůbec...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles