Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Čas malinČas malin Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.08. 2018
Dnes má svátek Helena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Velikonoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí

26. 03. 2018 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Velikonoce patří k svátkům, jež mají nejdelší přípravné období vrcholící ve Svatém neboli Velkém týdnu. Toto období začíná Květnou nedělí, což je poslední den čtyřicetidenního půstu, graduje svatým třídenním, tedy Zeleným čtvrtkem, Velkým pátkem a Bílou sobotou a končí před slavností Vzkříšení.

Období Velikonoc je spojeno s pečením tradičních i netradičních pochoutek. Mezi ty tradiční patří bezesporu mazanec. Mlékárna Valašské Meziříčí připravila recepty s využitím Kysané smetany z Valašska, Kefírového mléka nízkotučného a Bílého jogurtu z Valašska, které jsou vhodné k pečení velikonočních pokrmů, kterým dodávají jemnost a lehkost. Zkuste i vy Velikonoční mazanec nebo Velikonoční cupcake ze špaldové mouky s Mlékárnou Valašské Meziříčí.


Velikonoční mazanecVelikonoční mazanec


Použité suroviny:

190 g celozrnné špaldové mouky
150 ml Čerstvého mléka z Mlékárny Valašské Meziříčí
50 ml Kefírového mléka nízkotučného z Mlékárny Valašské Meziříčí
1 sáček sušeného nebo čerstvého droždí
3 žloutky
170 g ovesných vloček jemně namletých
50 g třtinového cukru
70 ml oleje (zdravější např. kokosový olej)
1 lžička vanilkového extraktu
sušené ovoce dle chuti (nasekané meruňky, brusinky, rozinky dle toho, co máme doma)
vejce na potření, mandle na posypaní

Postup:
V hrnku s 50 ml ohřátého mléka, třtinového cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme odstát. Po dobu, co nám bude kvásek stát, vyšleháme žloutky se zbylým mlékem a přidáme Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí. Do vyšlehané hmoty přidáme ovesné vločky, špaldovou mouku, olej a extrakt z vanilky. Jakmile máme těsto vyšlehané, přidáme sušené ovoce a kvásek. Takto vzniklé těsto necháme stát alespoň hodinu na teplém místě než nám pěkně vykyne. Z vykynutého těsta vytvoříme jeden velký bochánek, případně můžeme tvořit i několik malých bochánků. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180°C dozlatova zhruba 40 - 50 minut.


Velikonoční cupcake ze špaldové mouky


Použité suroviny:Velioknoční cupcake

125 g špaldové mouky
50 g třtinového cukru
100 ml Kefírové mléka nízkotučného z Mlékárny Valašské Meziříčí
60 ml oleje (např. kokosový olej)
1 lžička prášku do pečiva
1 větší vejce
1 vanilkový cukr
špetka soli

Krém:
250 g mascarpone nebo tučný tvaroh
65 g moučkového cukru
100 ml Čerstvé smetany z Mlékárny Valašské Meziříčí
na dozdobení drobné ovoce nebo barevné zdobení

Postup:
Do mísy přesypeme mouku, prášek do pečiva, špetku soli a dáme stranou. Ve druhé míse si vyšleháme vejce s třtinovým a vanilkovým cukrem, poté přidáme olej. Do vzniklé směsi začneme postupně přidávat špaldovou mouku s práškem do pečiva a Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí. Vyšleháme dohladka.
Troubu si předehřejme na 170°C a formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.  Těsto rozdělíme do asi 12 košíčků tak, aby byly do 3/4 plné. Pečeme zhruba 20 minut.
Mezitím, co se nám cupcake pečou si připravíme krém. Dohladka si vyšleháme mascarpone, případně tučný tvaroh, můžeme přidat vanilkové aroma. Přidáme prosetý cukr a nakonec i Čerstvou smetanu z Mlékárny Valašské Meziříčí. Pokud chceme krém tužší, je lepší cukr smíchat se ztužovačem šlehačky. Vzniklý krém můžeme dát ještě více ztuhnout do lednice.
Po vyjmutí z trouby necháme cupcake vychladnout a nakonec zdobíme krémem, posypkou.


Acidofilní mléko vanilkové s cereáliemi a lněnými semínky
Velikonoce
patří k nejvýznamnějším svátkům křesťanů. Jsou oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista, k němuž podle křesťanské víry došlo třetího dne po jeho ukřižování. V západní křesťanské tradici Velikonoce připadají na neděli po prvním jarním úplňku, tedy na měsíc březen či duben. Slovanský název svátku, Velikonoce, se vztahuje na "velkou noc", v níž byl Kristus vzkříšen.




Další fotografie ke článku Velikonoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí:

Velikonoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí
Velikonoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí
Velikonoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí
Velikonoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
díky za přehled sběrů, žádná zpráva mi nepříšla

26. 03. 2018 21:29 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:25 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:21 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:18 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:14 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:10 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:06 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:03 Sebrán "Mašle" za 2 bodů

Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ještě 6.
Obrázek uživatelky
profil
6x Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
nic moc 5x
Obrázek uživatelky
profil
26. 03. 2018 21:24 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:17 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:11 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:07 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:04 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:00 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 20:56 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
už 81 kousek do skladuSmajlík
Zitra to bude masakr sběrůSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles