Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 21.06. 2019
Dnes má svátek Alois
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Velikonoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí

26. 03. 2018 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Velikonoce patří k svátkům, jež mají nejdelší přípravné období vrcholící ve Svatém neboli Velkém týdnu. Toto období začíná Květnou nedělí, což je poslední den čtyřicetidenního půstu, graduje svatým třídenním, tedy Zeleným čtvrtkem, Velkým pátkem a Bílou sobotou a končí před slavností Vzkříšení.

Období Velikonoc je spojeno s pečením tradičních i netradičních pochoutek. Mezi ty tradiční patří bezesporu mazanec. Mlékárna Valašské Meziříčí připravila recepty s využitím Kysané smetany z Valašska, Kefírového mléka nízkotučného a Bílého jogurtu z Valašska, které jsou vhodné k pečení velikonočních pokrmů, kterým dodávají jemnost a lehkost. Zkuste i vy Velikonoční mazanec nebo Velikonoční cupcake ze špaldové mouky s Mlékárnou Valašské Meziříčí.


Velikonoční mazanecVelikonoční mazanec


Použité suroviny:

190 g celozrnné špaldové mouky
150 ml Čerstvého mléka z Mlékárny Valašské Meziříčí
50 ml Kefírového mléka nízkotučného z Mlékárny Valašské Meziříčí
1 sáček sušeného nebo čerstvého droždí
3 žloutky
170 g ovesných vloček jemně namletých
50 g třtinového cukru
70 ml oleje (zdravější např. kokosový olej)
1 lžička vanilkového extraktu
sušené ovoce dle chuti (nasekané meruňky, brusinky, rozinky dle toho, co máme doma)
vejce na potření, mandle na posypaní

Postup:
V hrnku s 50 ml ohřátého mléka, třtinového cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme odstát. Po dobu, co nám bude kvásek stát, vyšleháme žloutky se zbylým mlékem a přidáme Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí. Do vyšlehané hmoty přidáme ovesné vločky, špaldovou mouku, olej a extrakt z vanilky. Jakmile máme těsto vyšlehané, přidáme sušené ovoce a kvásek. Takto vzniklé těsto necháme stát alespoň hodinu na teplém místě než nám pěkně vykyne. Z vykynutého těsta vytvoříme jeden velký bochánek, případně můžeme tvořit i několik malých bochánků. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180°C dozlatova zhruba 40 - 50 minut.


Velikonoční cupcake ze špaldové mouky


Použité suroviny:Velioknoční cupcake

125 g špaldové mouky
50 g třtinového cukru
100 ml Kefírové mléka nízkotučného z Mlékárny Valašské Meziříčí
60 ml oleje (např. kokosový olej)
1 lžička prášku do pečiva
1 větší vejce
1 vanilkový cukr
špetka soli

Krém:
250 g mascarpone nebo tučný tvaroh
65 g moučkového cukru
100 ml Čerstvé smetany z Mlékárny Valašské Meziříčí
na dozdobení drobné ovoce nebo barevné zdobení

Postup:
Do mísy přesypeme mouku, prášek do pečiva, špetku soli a dáme stranou. Ve druhé míse si vyšleháme vejce s třtinovým a vanilkovým cukrem, poté přidáme olej. Do vzniklé směsi začneme postupně přidávat špaldovou mouku s práškem do pečiva a Kefírové mléko nízkotučné z Mlékárny Valašské Meziříčí. Vyšleháme dohladka.
Troubu si předehřejme na 170°C a formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.  Těsto rozdělíme do asi 12 košíčků tak, aby byly do 3/4 plné. Pečeme zhruba 20 minut.
Mezitím, co se nám cupcake pečou si připravíme krém. Dohladka si vyšleháme mascarpone, případně tučný tvaroh, můžeme přidat vanilkové aroma. Přidáme prosetý cukr a nakonec i Čerstvou smetanu z Mlékárny Valašské Meziříčí. Pokud chceme krém tužší, je lepší cukr smíchat se ztužovačem šlehačky. Vzniklý krém můžeme dát ještě více ztuhnout do lednice.
Po vyjmutí z trouby necháme cupcake vychladnout a nakonec zdobíme krémem, posypkou.


Acidofilní mléko vanilkové s cereáliemi a lněnými semínky
Velikonoce
patří k nejvýznamnějším svátkům křesťanů. Jsou oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista, k němuž podle křesťanské víry došlo třetího dne po jeho ukřižování. V západní křesťanské tradici Velikonoce připadají na neděli po prvním jarním úplňku, tedy na měsíc březen či duben. Slovanský název svátku, Velikonoce, se vztahuje na "velkou noc", v níž byl Kristus vzkříšen.




Další fotografie ke článku Velikonoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí:

Velikonoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí
Velikonoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí
Velikonoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí
Velikonoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
díky za přehled sběrů, žádná zpráva mi nepříšla

26. 03. 2018 21:29 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:25 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:21 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:18 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:14 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:10 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:06 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:03 Sebrán "Mašle" za 2 bodů

Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ještě 6.
Obrázek uživatelky
profil
6x Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
nic moc 5x
Obrázek uživatelky
profil
26. 03. 2018 21:24 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:17 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:11 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:07 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:04 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 21:00 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
26. 03. 2018 20:56 Sebrán "Mašle" za 2 bodů
už 81 kousek do skladuSmajlík
Zitra to bude masakr sběrůSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles