Čas malinČas malin Borůvky - víte o nich všechno?Borůvky - víte o nich všechno? Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 19.08. 2019
Dnes má svátek Ludvík
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Víte, jak udržet chuť a vůni koření? Papriku dejte k ledu

2. 07. 2019 | Škola vaření
Gurmánský zážitek. Pod tím si každý představí možná trochu něco jiného. Někomu se vybaví luxusní večeře při svíčkách, někomu dávné jídlo z dětství, které podle rodinného receptu připravovala jeho babička. Ačkoliv kulisy se mění, všechny tyto nezapomenutelné chvíle spojuje to samé. Jedinečné chutě a vůně.  

Protože jídlům je většinou dodá vhodně zvolená kombinace koření a bylinek, vyplatí se vsadit kvalitu a tu pořádně chránit. Největším nepřítelem koření je totiž vlhko, světlo a horko.

V čem a kde skladovat


Platí tři hlavní zásady. Zaprvé musí být koření v těsné dóze, aby do něj nešlo vlhko. Ideální je sklo. Dobrou volbou jsou také uzavíratelné sáčky na suchý zip. Jinak dochází ke ztrátě aromatických látek a u některých druhů, které do sebe jímají vzdušnou vlhkost, k jejich spékání, tedy tvrdnutí.

červená paprikaZa další platí, že ačkoliv téměř všechny druhy koření můžete mít normálně uskladněné v kuchyni, protože snesou běžnou pokojovou teplotou kolem 25 stupňů Celsia, nikdy by neměly být vystaveny přímým slunečním paprskům. Nejcitlivější jsou sušené bylinky jako je petržel, pažitka či bazalka. Oproti tomu například kmín, pepř či skořice jsou vůči záření odolnější.

Výjimkou je červená paprika.
Ta by mohla ztratit červenou barvu a rychleji hnědnout.  Doporučená optimální teplota z hlediska uchování původních senzorických vlastností, zejména barvy, je u papriky do 8 °C. Proto je dobré ji skladovat v chladničce, samozřejmě opět v neprodyšném obalu.


Mlít či nemlít?


Obecně u jakéhokoli koření platí, že v mleté variantě vydrží méně. Jestliže budeme dodržovat všechny zásady správného skladování, koření vydrží v dobré kondici jeden až tři roky. K největším ‚držákům‘ patří celá semena, jako je například kmín, anýz, fenykl nebo pepř. I tak bychom ale koření neměli kupovat do zásoby.

Zdroj: Vitana

 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !