Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zahřejte se horkými drinky

17. 01. 2017 | Škola vaření
-Komerční sdělení-

Praskající krb, vyhřátá přikrývka, příjemná hudba, za okny padající vločky sněhu a horký nápoj. Není nad to vykouzlit si v okamžiku scenérii jako z pohádky a užít si zimu v pohodlí domova. Pokud jste opravdoví labužníci, zapomeňte na kakao a vyzkoušejte skořicovou specialitu z pravé skotské whisky, Kapitánův grog anebo Latte s likérem Baileys.

Napněte plachty,

kapitán vyplouvá


Nestůjte frontu u stánku na trhu, ani nepokukujte po předem namíchaných nápojích z obchodu. Připravte si grog a punč, stálice mezi horkými nápoji, doma a budete překvapeni, jak vás dostanou.

Kapitánův grogKapitánův grog
Až z Jamajky připlouvá kořeněný Captain Morgan Spiced, aromatický a nezaměnitelný rum, který je základem pro poctivý grog. Tato klasika (existují ale i verze z whisky, koňaku nebo griotky) vás zahřeje na těle i na duši. Panáka rumu smíchejte s horkou vodou, ovoňte plátkem citronu (nevymačkávejte, jen vložte do drinku) a můžete podávat.

Ingredience na jeden drink:
4 cl Captain Morgan Spiced
10 cl horké vody, Cukr dle chuti


Kapitánův punč
Silný, jemný a výjimečný. Přesně takový je punč připravený z rumu Captain Morgan Black Spiced. Jedinečná chuť protkána kořením mu propůjčuje sílu, která je zpečetěna zráním ve dvakrát pálených dubových sudech, kdežto vůně ovoce v horkém nápoji zaručí jemnost. Ohřátý jablečný džus smíchejte s panákem rumu a drink ozdobte tenkými plátky jablka s hřebíčkem.

Ingredience na jeden drink:
4 cl Captain Morgan Black Spiced
10 cl horkého jablečného džusu


Whisky, jak ji neznáte


Neodolatelné horké drinky z pravé skotské whisky Johnnie Walker Red Rye Finish potěší všechny milovníky luxusu. Tato novinka je inspirována americkými příchutěmi a uspokojí i ty nejnáročnější. Vsadit můžete i na klasiku a použít osvědčenou whisky Johnnie Walker Red Label.

Hot&Spicy Whisky
Vychutnejte si jeden z teplých drinků, jehož základem je whisky. Správný výběr koření ve spojení s whisky navodí tu pravou zimní atmosféru. Ohřátý jablečný džus smíchejte ve sklenici s whisky, přidejte plátek citronu a celou skořici. Teplý džus nasaje kořenitou vůni skořice a svěží chuť citronu.

Hot&Spicy Whisky


Ingredience na jeden drink:
6 cl Johnnie Walker Red Rye Finish
12 cl jablečného džusu (teplého)
1 ks celá skořice
1 ks plátek citronu
Sušená jablka na ozdobu


Hot&Ginger Whisky
Zázvor, med a citron – na tuto směsici byste rozhodně neměli zanevřít. Kombinací těchto ingrediencí společně s kvalitní whisky vytvoříte drink, který zahřeje i nakopne. Exotický zázvor dobře doplňuje lahodnou kořeněnou chuť skotské whisky. Nejdříve svařte vodu se zázvorem a přilijte whisky Red Label, citronovou šťávu a přimíchejte lžíci medu. Horký drink můžete ozdobit plátkem čerstvého zázvoru a citronovou kůrou.

Ingredience na jeden drink:
5 cl Johnnie Walker Red Label
1 lžíce medu
1 cl citronové šťávy
15 cl vody (horké)
3 plátky zázvoru


Sladké pohlazení


Spojení čerstvé smetany, lahodného kakaa, madagaskarské vanilky a kvalitní irské whiskey, to je Baileys Original. Jemné pohlazení, které lahodí chuťovým pohárkům již více než 40 let. Jak si užít první zimní dny právě s tímto vynikajícím likérem?

Baileys Milk Punch
Horkou novinkou letošní zimy je mléčný punč s Baileys, který vás příjemně zahřeje při studených večerech. Ve sklenici na horké nápoje ohřejte mléko a postupně přidejte všechny ingredience. Můžete dozdobit špetkou muškátového oříšku nebo skořice.

Ingredience na jeden drink:
40 ml Baileys
20 ml Pampero Aniversario
120 ml mléko
10 ml cukrový sirup (příp. sirup s příchutí)
Muškátový oříšek/skořice


Baileys Latte
Vykouzlete z vaší oblíbené kávy typu Latte příjemný odpolední drink. Do vysoké sklenice s napěněným mlékem pomalu přilijte espresso tak, abyste neporušili nadýchanou pěnu. Do caffè Latte přidejte smetanový likér Baileys, který se svými vanilkovo-čokoládovými tóny dokonale snoubí s chutí kávy. Drink dozdobte vločkami z hořké čokolády nebo kakaem.

Ingredience na jeden drink:
2 cl Baileys Original
2,5 cl kávy espresso
12,5 cl mléka


Další fotografie ke článku Zahřejte se horkými drinky:

Zahřejte se horkými drinky
Zahřejte se horkými drinky
Zahřejte se horkými drinky
Zahřejte se horkými drinky
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !