Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zavařování okurek - nejoblíbenější recepty

18. 08. 2012 | Škola vaření

Milovníci - tedy především milovnice - zavařování se konečně dočkali, sezóna je v plném proudu a český národ schopen zavařit téměř vše, co mu přijde pod ruku… Tentokrát se v našich tipech zaměříme na zavařování okurek. Co si budeme povídat: zavařené sladkokyselé nebo kyselé okurky jsou prostě klasika!

Okurky byly známé a oblíbené už ve starověku. Do dnešní doby jejich obliba neklesla, patří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny. Samozřejmě okurce vypěstované na vlastním záhonku se nemůže ta salátová z obchodů chutí zdaleka rovnat! V letním období připravujeme z okurek většinou osvěžující saláty, studené polévky, ale i další pokrmy. Konzervované kvašením a sterilací se většinou hodí jako příloha. Okurky mají nízkou energetickou hodnotu, obsahují až 98 % vody a v letních horkých dnech jsou proto velice vyhledávané.

Ale teď už k samotným receptům, které můžete najít na našem webu.


Zavařování okurek - nejoblíbenější recepty

zavařování okurek receptyDomácí zavařované okurky - od uživatelky veroka:

Okurky necháme jednu hodinu odmočit ve studené vodě a pak je důkladně opereme. Na dno každé sklenice dáme veškeré uvedené koření a zeleninu, naskládáme okurky a místo ve sklenici s nimi důkladně utěsníme….. celý recept Domácí zavařované okurky ZDE.



Zavařované okurky - od uživatelky MarketakT:

Příprava láku: Do hrnce nalijeme vodu, přidáme ocet, DEKO a přivedeme k varu. Poté přidáme sladidlo a vaříme 5 min. Necháme vychladnout.  Mezitím si naskládáme okurky do sklenic (kdo chce, může pro lepší chuť přidat kopr .nebo na kolečka nakrájenou mrkev)… celý recept Zavařované okurky ZDE.


Nakládané okurky krok za krokem - od uživatelky Natural:

Cibuli, mrkev a křen oloupeme a nakrájíme na kolečka. Okurky omyjeme a kopr opláchneme. Do dobře vymytých sklenic dáme na dno několik koleček mrkve, křenu, cibule, snítku kopru a naskládáme okurky (těsně k sobě), navrch položíme opět pár koleček zeleniny, zalijeme nálevem a uzavřeme vyvařenými víčky… celý recept Nakládané okurky krok za krokem ZDE.


Okurky s celerovou natí - od uživatelky PiinkPet

Připravte si nálev a povařte asi 15 minut. Do poloviny sklenic narovnejte trochu větší okurky, přidejte 3 kolečka cibule, 5 koleček mrkve, 5 kostiček křenu, celerovou nať a kopr… celý recept Okurky s celerovou natí ZDE.


Receptů na zavařování okurek existuje celá řada a myslím, že rodinné recepty se předávají z generace na generaci jako poklad. Každý má prostě ten svůj „nej“. Musím se přiznat, že pro mě ty nejlepší sterilované okurky dělala babička. Děda pro změnu vynikal nepřekonatelnými „močáky“ (neboli rychlokvaškami). Bohužel na recept už se jich zeptat nemůžu…


Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !