8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zázvorový sirup a kandovaný zázvor: dobroty, které zahřejí

27. 01. 2016 | Škola vaření
Je vážně skvělý. Zahřeje a navíc přináší úlevu při nachlazení. Zázvorový sirup je zimní klasika a jeho výrobu zvládne opravdu každý. Během pár minut a z několika málo surovin vyrobíte lahodný nápoj. Zázvor navíc můžete využít hned dvakrát a připravit si kromě sirupu ještě skvělou kandovanou pochoutku.

Potřebujeme: 0,75 kg zázvoru, cca l,5 l vody, 2 větší citróny, 2 kg cukru

Postup: Zázvor oloupeme (můžete slupku také oškrábat lžičkou) a nakrájíme na tenké plátky do hrnce. Zalijeme vodou tak, aby byl zázvor ponořený, přidáme na tenko nakrájený citrón a dáme vařit cca 20 minut. Přidáme cca 750 g cukru, necháme rozpustit a povaříme dalších 20 minut. Pokud chceme vyrábět zároveň sirup, po uvaření můžeme (ale nemusíme) odstavit a nechat 24 hodin louhovat. Druhý den směs opět 20 minut povaříme. Do směsi vymačkáme šťávu z 1 citrónu, zamícháme a přecedíme přes plátýnko do jiného hrnce.

Zázvorový sirup a kandovaný zázvor: dobroty, které zahřejíZázvorový sirup:
Přidáme 1 kg cukru (uvedené množství je přibližné) a dáme znovu vařit (raději mírně), dokud se část vody neodpaří a směs začne získávat konzistenci sirupu. Ještě horké plníme do skleněných lahví, uzavřeme a uchováme na chladnějším místě.  
Kandovaný zázvor: Z přecezeného zázvoru vybereme kousky citronu a necháme chvíli okapat (například v sítku). Na plech připravíme pečící papír, rozložíme zázvor, zasypeme cca 200 g cukru, pečlivě promícháme a dáme péct do trouby na teplotu 160 stupňů po dobu cca 30 minut. Pravidelně po 10 minutách promícháváme (cukr se rozpustí) a kontrolujeme, zázvor by neměl začít hnědnout a měl by zůstat měkký. Jakmile se vzniklá tekutina začne odpařovat, vyndáme a necháme zcela vychladnout. Vychladlý zázvor můžeme ještě obalit v krupicovém cukru, aby se nelepil. Uchováváme nejlépe ve skleněné dóze s víčkem.    

Tajný tip: Ze sirupu si můžete kdykoliv vyrobit výborný horký nápoj. Do většího hrnku nebo sklenice dáme cca 0,4 dcl sirupu (podle sladkosti), přidáme pár koleček čerstvého zázvoru, plátek citrónu a zalijeme horkou vodou.

Experimentujte! Do hrnku před zalitím přidejte plátek pomeranče, nakrájený ananas nebo vánoční koření jako například celá skořice, hřebíček nebo i badyán.

Zdroj, foto: Nebespan.cz

Další fotografie ke článku Zázvorový sirup a kandovaný zázvor: dobroty, které zahřejí:

Zázvorový sirup a kandovaný zázvor: dobroty, které zahřejí
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles