Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.05. 2024
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ženy umí lépe vařit, muži zase grilovat

4. 07. 2012 | Škola vaření
Kuchyň je doménou žen, ale mužů zase zahrada. Mužská populace je na tom s uměním grilovat prostě lépe. Ať už jde o nakládání masa nebo kořenění potravin.

Muži si zakládají na správné přípravě, na výběru vhodného grilu a na ostrém noži. A muži ví, že aby nože vydržely, je nutné se o ně dobře starat. Je třeba je pravidelně brousit a bezpečně přechovávat v bloku na nože. Vždy používejte krájecí prkénka ze dřeva nebo plastu, na keramických či  skleněných prkénkách se totiž nože rychle ztupí.

A čím to je, že muži jsou tak dobří v grilování?


Ženy umí lépe vařit, muži grilovat„Ke správné úpravě masa, uzeniny nebo zeleniny pomohou nejrůznější koření a muži mají lepší kuchařskou intuici na to, jak namíchat vhodné speciální směsi, které se hodí k jednotlivým potravinám. Mohlo by to být tím, že muži a ženy mají jiné vlastnosti na rozeznávání chutí. Ženy se nejlépe orientují ve sladké chuti, kterou ještě rozeznávají na dva podtypy, sladkou a cukrovou, což vysvětluje jejich větší oblibu čokolády. Zatímco muži se lépe orientují v dalších přídatných chutích jako je glutamátová, mastná, kovová atd, a tím pádem jsou lépe vybavenější pro přípravu a úpravu mas,“ vysvětluje šéfkuchař Tomáš Řehák.

„Ideální je, pokud muž a žena grilují dohromady. Tím vznikne dokonalé sladkokyselo-slano-hořké spojení chutí, které by mělo chutnat oběma pohlavím,“doplňuje. Hlavně jde přece ale o to, že v kuchyni i u grilu by měla být zábava.

5 zásad správného grilování pro muže i ženy


1. Volte pouze čerstvé potraviny. Měli byste si vybírat kvalitní jídlo, které je vhodné na gril. Takže žádné věci z mrazáku!

2. Grilujte jen v žáru sálajícího dřevěného uhlí nebo dřeva, nikdy přímo v plameni.

3. Maso poklepte lehkým tlakem dlaně, nikdy nerozklepávejte paličkou.

4. Měli byste zabránit odkapávání tuku z masa do ohně, proto je dobré před grilováním ořezat z masa tuk. Zkuste třeba alobalové misky nebo tácy s otvory – maso se na nich dobře ugriluje a tuk nekape do plamenů.

5. Solte vždy až na konci grilování, protože sůl vytahuje ze syrového masa šťávu.

Zdroj, foto: Fissler

ZUZI
ChytráŽena.cz
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je u nás tradicí. Manžel grilluje, já to připravuji na talíře, obloda, různé příchutě, potom myji gril a nádobí. Společné práce.???Ale jsem spokojená, ono stát u grilu skoro 2 hodiny v tom hoirku není nic slavného. bývá nás do 10 lidí a tak je nutné rozdělení prací.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
už se těším,až muž rozžhaví gril........SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
(11) Muž sa spýta ženy, ako si užila svoj voľný večer bez varenia. A po jej nevrlej reakcii si urobí záver, že niektorým ženám proste nikdy nevyhovieš :-D
Obrázek uživatelky
profil
GRILOVACKA - je to jediný druh varenia, na ktoré sa "skutočný muž" podujme, pravdepodobne preto, že v sebe obsahuje prvok nebezpečenstva. Bežný postup: (1) Žena nakúpi všetky potraviny. (2) Žena pripraví šalát, očistí zeleninu a pripraví dezert. (3) Žena pripraví mäso na grilovanie a uloží ho na podnos spolu so všetkými nástrojmi a omáčkami a prinesie to mužovi, ktorý sedí pri grile s pivom v ruke.... Teraz prichádza to podstatné: (4) MUŽ DÁ MÄSO NA GRIL. Ďalší bežný postup: (5) Žena ide do vnútra pre taniere a príbory. (6) Žena vyjde von aby mužovi oznámila, že mäso sa páli. On jej poďakuje a požiada ju aby mu priniesla ďalšie pivo, kým on situáciu vyrieši. Opäť to dôležité: (7) MUŽ VYBERIE MÄSO Z GRILU A ODOVZDÁ HO ŽENE. Ďalší bežný postup: (8) Žena pripraví taniere, šalát, chlieb, riady, servítky, omáčky a prinesie ich na stôl. (9) Po jedle žena odprace zo stola a umyje riad. A najdôležitejšie zo všetkého: (10) Každý POCHVÁLI MUŽA a poďakuje mu za jeho KUCHÁRSKE UMENIE. (11) Muž sa
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles