400 g hladké mouky
| 150 g ovesných vloček
| 2 lžičky soli
| 25 g droždí
| 3/8 L mléka nebo sladké smetany
| sůl nebo kmín na posypání
| tuk na plech
Postup přípravy receptu Slané dalamánky:
Mouku a vločky smícháme, přidáme kvásek /droždí rozdrobené ve vlažném mléce s trochou cukru/, přilijeme mléko a vypracujeme v hladké těsto. Těsto necháme na teplém místě nakynout.
Těsto na vále prohněteme a rozdělíme na 12 kousků. Z nich uděláme bochníky a necháme ještě chvíli kynout.
Před pečením každý bochník potřeme mlékem, posypeme solí a kmínem. Vrch nakrojíme do tvaru kříže.
Uložíme na vymazaný plech a pečeme asi 20 minut.
Fotky receptu Slané dalamánky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!