Postup přípravy receptu Slaný koláč se špagetami a žampiony :
Z mouky, másla (studeného), špetky soli a 60 ml vody vypracujeme hladké křehké těsto. Zabalené do fólie je chladíme asi 30 minut. Žampiony nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme žampiony a tymián. Opékáme asi 5 minut. Troubu předehřejeme na 200°C. Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka podle návodu na obalu. Scedíme je, prudce zchladíme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Šunku nakrájíme na nudličky. Rozmícháme vejce, zakysanou smetanu a polovinu ementálu. Osolíme a opepříme. Vymažeme koláčovou formu. Z těsta vyválíme kulatý plát a formu jím vyložíme. Obložíme špagetami, šunkou, tymiánem a žampiony. Zalijeme připravenou smetanovou směsí a posypeme parmazánem. Pečeme dozlatova asi 40 minut.