Použité suroviny receptu Tvarohový koláč s citrónem:
250 g hladké mouky
| 125 g másla
| špetka soli
| 40 g + (100 g na náplň) cukru
| 1 žloutek
| 2 citróny
| 2 vejce
| 750 g tučného tvarohu
| 250 g zakysané smetany
| 1 vanilkový cukr
| 50 g škrobové moučky
Postup přípravy receptu Tvarohový koláč s citrónem:
Mouku s máslem, špetkou soli a cukrem dobře uhnětáme, podle potřeby přidáme 1-2 lžíce studené vody. Těsto zabalíme do mikrotenové fólie a asi na hodinu uložíme do chladna. Mezitím připravíme náplň. Kůru z citrónu nastrouháme a vymačkáme šťávu. Vychlazené těsto rozválíme na pomoučeném vále a vyložíme jim koláčovou formu. Okraje zvedneme do výše 3 centimetrů. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Tvaroh promícháme s citrónovou kůrou a šťávou, zakysanou smetanou a vmícháme žloutky, cukr a vanilkový cukr. Z bílků ušleháme sníh a rozložíme jej na tvarohový krém. Přisypeme škrobovou moučku a opatrně promícháme. Tvarohovou masu naneseme na těsto a povrch urovnáme.
Fotky receptu Tvarohový koláč s citrónem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!