Použité suroviny receptu Broskvové šátečky s jemnou tvarohovou náplní:
150 g tvarohu
| 135 g cukru
| 1 ks vejce
| 6 lžiček oleje
| 250 g hladké mouky
| 2 lžíčky kypřícího prášku
| 250 g mascarpone (tučného tvarohu)
| 1sáček vanilkového cukru
| 2 ks žloutky
| 1 kg broskví
| 1 lžička moučkového cukru
Postup přípravy receptu Broskvové šátečky s jemnou tvarohovou náplní:
Do hladkého krému utřeme tvaroh se 75g cukru, celým vejcem a solí. Za stálého míchání malým pramínkem přiléváme olej. Smícháme mouku s kypřícím práškem a zapracujeme ji do těsta a necháme při pokojové teplotě cca 10 min odpočinout. Z těsta vyválíme placku a nakrájíme jí na čtvrce zhruba 10x10cm. Plech vyložíme pečícím papírem a vyrovnáme na něj plátky těsta.
Těsto potřeme tvarohovým krémem a položíme na něj po 3 kouscích broskví. Růžky přehneme a dobře přitiskneme, aby se při pečení nezvedaly. Plech dáme do trouby a pečeme cca 20 minut.
Vychladlé broskvové šátečky bohatě pocukrujeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Broskvové šátečky s jemnou tvarohovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!