Smícháme arašídové máslo a margarín ve velké míse. Vyšleháme elektrickým šlehačem při střední rychlosti až do smetanova (1 - 2 minuty). Přidáme přáskový cukr, snížíme rychlost na nízkou. Opět šleháme minutu až dvě. Ručně vmícháme rozdrcené sušenky. Ze směsi tvarujeme oválné tělíčka včel, dlouhé asi 4 cm. Dáme tělíčka na pečícím papírem vystlaný plech.
Smícháme rozdrcené čokoládové chipsy s pokrmovým tukem v míse do mikrovlné trouby. Dáme do mikrovlnky na nejvyšší výkon na 30 sekund, zamícháme. Pokračujeme v dalších 30 sekundových intervalech desetkrát, dokud směs není roztavená a hladká. Mírně zchladíme, asi 2 až tři minuty.
Tuto náplň dáme do igelitového sáčku a jeden růžek sáčku uřízneme. Tímto krémem na každém tělíčku vytvoříme tři pásy a dvě oči. Na každou stranu pak dáme mandle jako křídla, dopředu nad oči vpíchneme dva kousky nudlí jako tykadla, dozadu jeden kousek jako žihadlo. Dáme chladit minimálně na 30 minut.
Fotky receptu Včelky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!