Použité suroviny receptu Babiččiny loupané rohlíčky:
500 g polohrubé mouky
| 150 g rozpuštěného másla
| 4 žloutky
| 40 g droždí
| 1 lžíce cukru
| dle potřeby: mléko
| Náplň: marmeláda, povidla nebo jablka
| na obalení: máslo, moučkový cukr a vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Babiččiny loupané rohlíčky:
Zaděláme na vále těsto a ihned ho rozdělíme na 5 dílů. Z každého kousku rozválíme kolo a rozřežeme na 8 dílů, dáme náplň, uděláme rohlíčky, na plechu je necháme 3/4 hodiny kynout, potom pečeme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 minut dozlatova.
Upečené namáčíme v rozpuštěném másle a v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým.
Můžeme plnit povidly nebo marmeládou.
Fotky receptu Babiččiny loupané rohlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!