250 ml drůbežího vývaru z bujónu
| 1 žloutek
| 60 ml mléka
| 100 ml bílého vína
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 lžíce másla
| 3 zrnka pepře
| sůl
Postup přípravy receptu Bílá omáčka s vínem:
Žloutek rozkvedláme s mlékem. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, vymícháme dohladka, osolíme, přidáme pepř a zvolna za stálého míchání vaříme asi 20 minut. Povařenou omáčku přecedíme přes síto a vmícháme bílé víno. Nakonec do odstavené omáčky přidáme žloutek s mlékem. Podáváme k drůbeži a vařené zelenině.
Fotky receptu Bílá omáčka s vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!