Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bramborový štrúdl

fotka Bramborový štrúdl
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Bramborový štrúdl:

500 g nastrouhaných jablek  | 360 g polohrubé mouky  | 300 g ve slupce uvařených oloupaných brambor  | 150 g moučkového cukru  | 120 g tuku  | 2 vejce  | 1 lžička mleté skořice  | 1/2 sáčku prášku do pečiva  |  jemně nastrouhaná citronová kůra z 1/2 citronu  |  sůl  |  mouka na vál  |  tuk na potření plechu

Postup přípravy receptu Bramborový štrúdl:

Změklý tuk vyšleháme s vejci, kůrou a polovinou dávky cukru do pěny. Vmícháme jemně nastrouhané brambory. Prášek do pečiva prosejeme se solí a moukou k bramborové hmotě. Ze surovin vypracujeme tužší těsto, které rozdělíme na poloviny. Jednu rozválíme na plát, rozložíme na pečící papír potřený tukem a dáme na plech. Rovnoměrně posypeme jablky, poprášíme skořicí a zbylým cukrem. Překryjeme druhým rozváleným plátem těsta. Ten po stranách dobře přitlačíme ke spodnímu plátu třeba hrity vidličky, vrchní plát ještě hustě propícháme vidličkou. Připravený štrúdl pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C 40-45 minut.


Fotky receptu Bramborový štrúdl:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bramborový štrúdl
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !