25 dg celeru
| ½ lžíce citrónové šťávy
| 10 dg bílého chleba
| 1/8 l mléka
| 2 a ½ dg tuku
| 1 - 2 ks vejce
| sůl
| strouhaná houska
Postup přípravy receptu Celerový puding:
Syrový nebo vařený celer nastrouháme a smícháme s citrónovou šťávou. Bílý chléb nebo žemle nakrájíme na kostky a polijeme vařícím mlékem. Tuk utřeme do hladka, přidáme žloutek a sůl a po lžících přidáváme kostky bílého chleba a celeru. Nakonec utlučeme z bílků sníh. Vymaštěnou formu naplníme do tří čtvrtin hmotou, pevně uzavřeme a puding vaříme 1 hodinu v páře. Pokrm můžeme také péci v nákypové formě. Celerový pudink podáváme obložený rajčaty nebo petrželkou.
Fotky receptu Celerový puding:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!