Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chleba - bochánky

fotka Chleba - bochánky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 110 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 176

Použité suroviny receptu Chleba - bochánky:

1 kg hladké mouky  | 1 kostka droždí  | 1 lžička cukru  | 400-500ml vody  | 3 lžičky soli  | 3 lžičky kmínu  | 3 lžičky octa  | 2 vařené brambory (mohou a nemusí být)  |  olej

Postup přípravy receptu Chleba - bochánky:

Cukr smícháme s droždím a vlažnou vodou a necháme kvásek asi 15 minut v teple kynout.
Do mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, kmín, ocet, brambory, přidáme kvásek a vodu. Dle možnosti a chutě můžeme přidat prolisovaný česnek, smaženou cibulku.
Vypracujeme v hladké těsto. Do tepla dáme kynout asi 3/4 hodiny. Po dobu kynutí asi 3x těsto propracujeme.
Než nám těsto nakyne, připravíme si plech.
Na plech položíme pečící papír, který potřeme olejem a posypeme hladkou koukou. To proto, aby byla dobrá kůrka. Dále si připravíme do hrnečku vodu se solí a kmínem, to na potírání těsta při pečení.
Zapneme troubu, aby se nám vyhřála
Po nakynutí, těsto opět propracujeme, na vále vytvoříme asi 4 bochánky a dáme na připravený plech.
Potřeme slanou vodou.
Plech vložíme do trouby a na 10 minut dáme teplotu na 200 stupňů. Potom teplotu stáhneme na 160 stupňů a pečeme asi ještě 35 minut. Za tu dobu pečení, bochníčky asi 2 potřeme slanou vodou.
Hotové bochníčky vytáhneme a ihned potřeme slanou vodou.
Dobrou chuť.




Fotky receptu Chleba - bochánky:

Chleba - bochánky
Chleba - bochánky
Chleba - bochánky
Chleba - bochánky
Fotky vložil: Madulka 
Hodnocení receptu Chleba - bochánky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Chleba - bochánky
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Včera jsem zkoušela tento recept a chleba byl výborný Smajlík sice jsem musela nahradit klasické kvasnice sušenými a mouka je zde taky trošku jiná, ale zase mám kousek domova (jsem v USA) Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já ho peču ve vymazané formě na biskupák ,nebo v srnčím hřbetě,když chci,aby vypadal zajímavě a hezky se i krájí podle těch vroubků.Ty brambory přidávám,protože chleba vydrží dlouho vláčný
,pokud jej nesnědí.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
kdo napsal, že jim chleba chutnal, moc díkySmajlík
Mám z toho velkou radost. Nekecám.
Obrázek uživatelky
profil
jsou výborné,dieta ať jde k čertu.
Obrázek uživatelky
profil
tak jste mě pro to nadchli, taky to někdy zkusím, ale určitě né dnesSmajlík

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles