Použité suroviny receptu Angličáci – čokoládově pomerančové hvězdičky:
200 g čokolády na vaření
| 100 g másla
| 100 g moučkového cukru
| 2 vejce
| 250 g hladké mouky
| 2 lžíce kakaa
| 1/2 prášku do pečiva
| pikantní marmeláda - ideálně pomerančová se zázvorem
| bílá čokoládová poleva
Postup přípravy receptu Angličáci – čokoládově pomerančové hvězdičky:
Ve vodní lázni rozehřejeme nalámanou čokoládu s máslem a cukrem. Vyjmeme a postupně přimícháme rozšlehané vejce. Mouku prosejeme s kakaem a práškem do pečiva a zpracujeme s čokoládovou hmotou na vláčné těsto. Necháme 3-4 hodiny odpočinout v lednici.
Vyválíme na 2-3 mm silný plát, vykrájíme hvězdičky a pečeme na 160 °C.
Vychladlé hvězdičky slepíme marmeládou (ne džemem, tak by zůstal tekutý) a postříkáme bílou čokoládovou polevou.