Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá Žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.09. 2017
Dnes má svátek Berta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Domácí nakládané zelí

fotka Domácí nakládané zelí
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 186

Použité suroviny receptu Domácí nakládané zelí:

podle potřeby: zelí  |  cibule  |  sůl, kmín

Postup přípravy receptu Domácí nakládané zelí:

Hlávky zelí ošistíme, rozkrájíme a vykrojíme košťály. Zelí nakrájíme nebo nakrouháme na středně dlouhé nudličky. Osolíme, okmínujeme a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Zelí důkladně několikrát promícháme. Je nutné zelí ochutnat, nesmí být mdlé a bez chuti, ale šťavnaté a přiměřeně slané.


Takto upravené a dochucené zelí pěchujeme do zeláku. Jestliže je zelí hodně šťavnaté, může nám zůstávat hodně vody, můžeme vodu odebírat. Po napěchování musí být zelí pod vodou. Nejlepší je zatížit ho třeba talířkem a na něj dát řádně omytou dlažební kostku, aby bylo dobře zatížené.

Pro vylepšení chuti můžete do zelí přidat jedno celé jablko nebo do zelí zamíchat nastrouhaný křen - dle vaší chuti.

Pokud potřebujeme v průběhu kvašení dolévat vodu, tak jedině studenou a převařenou.

7 dní necháme stát zelák v pokojové teplotě, okolní voda začne bublat. Potom už zelák dáme do sklepa a za 3 týdny už můžeme zelí začít jíst.



Poznámka: Budete-li kupovat zelí již nakrouhané, již při nákupu si dejte pozor, aby zelí nebylo zapařené, nahnědlé. Je nutné ihned zelí zpracovat!


Fotky receptu Domácí nakládané zelí:

Domácí nakládané zelí
Domácí nakládané zelí
Domácí nakládané zelí
Domácí nakládané zelí
Domácí nakládané zelí
Fotky vložil: alenab,vilka,RDobrunka 
Hodnocení receptu Domácí nakládané zelí
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Domácí nakládané zelí
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíktaké jsme nakládali zelíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
To jsou fotky přesně jako od nás!!!Smajlík máme úplně stejné kružadlo (dědova výroba) i soudek. nakládáme 30-50 kg,tradice "šlapání" se dědí z generace na generaci a i když to někomu přijde nechutné, zelí je super...
ps: možná právě proto.Smajlík
bohužel nám letos došlo už v dubnu, takže jsem nucena kupovat a to je Smajlík, nedá se to vůbec srovnat. Už se těším na letošní, poprvé se zkouší na VánoceSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
zrovna dnes se chystame zeli nakladat.Domaci je opravdu vyborne a hlavne zdrave

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles