Použité suroviny receptu Brynzové knedlíky s uzeným masem:
100 g hrubá mouka
| 3 ks vejce
| 3 ks rohlík
| 1 stroužek česnek
| 250 g uzené vařené maso
| 100 g strouhanka
| 100 g brynza
| 40 g slanina
| podle potřeby: mléko
Postup přípravy receptu Brynzové knedlíky s uzeným masem:
Ovčí brynzu utřeme s vejci a rohlíky namočenými v mléce.
Na malé části slaniny osmažíme strouhanku a vmícháme ji k brynzové směsi spolu s umletým vařeným uzeným masem.
Česnek oloupeme, prolisujeme a s kmínem přidáme do připraveného základu. Nakonec přidáme mouku a mléko tak, aby vzniklo vláčné těsto. Z těsta vytvoříme 6 stejných knedlíků a vaříme je ve vroucí osolené vodě 20 minut.
Mezitím si nakrájíme slaninu na nudličky a rozpustíme ji na pánvi.
Uvařené brynzové knedlíky na talíři rozkrojíme, omastíme rozpuštěnou slaninou a podáváme s kysaným zelím.
Fotky receptu Brynzové knedlíky s uzeným masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!