těsto
| 1 lžička soli
| 100 ml vody
| 180 ml mléka
| 500 g hl. mouky
| 25 g tuku
| 1 lžička cukru
| 1 vejce
| 1/2 kostky droždí
| tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Domácí světlý chléb:
Do vlažného mléka přidáme lžičku cukru a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek promícháme a necháme chvilku vzejít.
Mouku smícháme se solí. Přidáme tuk a vzešlý kvásek, vejce rozšlehané ve vodě a zaděláme těsto. Těsto důkladně propracujeme a necháme v teple vykynout. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Do vymazané formy rozložíme chlebové těsto, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě jej zvolna pečeme dozlatova.
Fotky receptu Domácí světlý chléb:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!