Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 26.06. 2019
Dnes má svátek Adriana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Florentský rýžový koláč

fotka Florentský rýžový koláč
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Florentský rýžový koláč:

NA KŘEHKÉ TĚSTO  | 125 g másla  | 100 g moučkového cukru  | menší špetka soli  | 255 g hladké mouky  | 1 vanilkový lusk, po délce rozříznutý, zrníčka vyškrábnutá (nemusí být)  |  kůra z 1/2 citronu  | 2 větší žlouky, nejlépe z biovajec  | 2 lžíce studeného mléka nebo vody  | NA NÁPLŇ  | 55 g másla  | 2 vanilkové lusky  | 325 g rýže na risotto  | 3 lžíce pískového cukru  |  kůra ze 3 pomerančů  | 1 sklenice bílého vína  | 1 l plnotučného mléka  | 3 větší rozšlehaná vejce, nejlépe bio  | 2 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu Florentský rýžový koláč:

1. Nejdřív si kouskem másla vymažte rozkládací koláčovou formu o průměru 28cm. Na těsto utřete máslo s moučkovým cukrem a solí a vhněťte mouku, zrníčka z vanilky, citronovou kůru a žloutky – jde to rukou nebo v robotu. Když směs vypadá jako hrubá drobenka, přilijte trochu vody nebo mléka. Těsto pak promačkávejte a mírně hněťte, až drží v kouli. Pak ho trochu poprašte moukou. Ale s tím hnětením to nepřežeňte, těsto by bylo elastické a tuhé, ne křehké a drobivé, jak má být. Těsto zabalte do fólie a nejmíň na hodinu ho strčte do ledničky. Pak ho rozválejte a rozložte do formy. Na hodinu strčte do mrazáku.
2. Troubu vyhřejte na 180 °C a korpus pečte asi 12 minut, mírně dozlatova. Formu vyndejte z trouby, odložte a troubu zesilte na 200 °C.
3. Vezměte si vhodně velký, vyšší kastrol se silným dnem a poklicí a pomalu v něm rozpusťte máslo. Vanilkové lusky po délce nařízněte a nožem z nich vyškrábněte zrníčka. (Prázdné lusky můžete strčit do plechovky s cukrem, cukr se krásně navoní.) Vyškrábnutou vanilku přidejte k máslu a zamíchejte. Minutu hřejte na nízkém ohni, pak přisypte rýži, cukr a pomerančovou kůru. Plamen zesilte na střední výkon, všechno dobře promíchejte a přilijte víno. Pořád míchejte, až se víno skoro odvaří. Teď po troškách přilijte mléko. Rýži asi 15 minut udržujte v hodně mírném varu, co nejčastěji míchejte. Neměla by se uvařit úplně doměkka, protože dojde v troubě, ale kaše by měla být dost řídká. Rýžový pudink nechte trochu zchladnout, pak do něj vmíchejte rozšlehaná vejce. Pudink nalijte do korpusu, zaprašte moučkovým cukrem a pečte asi 20 minut, až těsto zezlátne. Koláč je skvělý s crème fraîche, posypaný pomerančovou kůrou.


Fotky receptu Florentský rýžový koláč:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Florentský rýžový koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !