Použité suroviny receptu Horké meruňky s mandlemi a pistáciemi:
2 lžíce mandlových lupínků
| 2 lžíce loupaných pistácií
| 60 g cukru
| 1 citron
| 600 g meruněk čerstvých
| 40 g másla
Postup přípravy receptu Horké meruňky s mandlemi a pistáciemi:
Čerstvé meruňky dobře omyjeme, osušíme, rozřízneme ostrým nožem na poloviny a odstraníme pecky.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme do něj cukr a čerstvě vymačkanou citronovou šťávu z celého citronu. Směs rozmícháme dohladka. Poté vsypeme připravené půlky meruněk a minutu prohříváme. Nakonec přidáme mandlové lupínky a nasekané pistácie, promícháme a rozdělíme do mističek či na talířky.
Horké meruňky s mandlemi a pistáciemi ihned podáváme.
Fotky receptu Horké meruňky s mandlemi a pistáciemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!