Použité suroviny receptu Jemná čokoládová zmrzlina:
400 ml smetany na šlehání
| 3 ks žloutky
| 230 g 72% tmavé čokolády
| 2 lžíce minerálky
| 250 g 12% smetany
| 3 lžíce krupicového cukru
| 15 g jahodového pudinkového prášku
| 200 g jahod
Postup přípravy receptu Jemná čokoládová zmrzlina:
Smetanu na šlehání ušleháme a dáme do lednice. Žloutky vyšleháme nad párou do husté pěny a rozpustíme v nich nastrouhanou čokoládu. Opatrně smícháme žloutkouvou pěnu s minerálkou a vmícháme šlehačku. Hladkou hmotu rozetřeme do formy vyložené potravinářskou folií a dáme zmrazit. Před podáváním nakrájíme na porce, které ozdobíme jahodovým krémem. Krém: Ze smetany (12%), cukru, pudinkového prášku uvaříme krém, necháme ho vychladnout a pak do něj vmícháme rozmačkané jahody.
Fotky receptu Jemná čokoládová zmrzlina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!