Použité suroviny receptu Jablka s bílým vínem a kandovaným ovocem:
1,5 dl bílého vína polosuchého
| 5 jablek
| 30 g kand. ovoce
| 50 g třtinového cukru
| 70 g másla
| 50 g rozinek
| rum
Postup přípravy receptu Jablka s bílým vínem a kandovaným ovocem:
Jablka neloupeme, odstraníme jen jádřinec. Rozinky namočíme do rumu a necháme stát asi 30 minut. Poté je trochu vymačkáme a promícháme s třtinovým cukrem a kandovaným ovocem. Kandované ovoce můžeme, ale nemusíme namáčet spolu s rozinkami.
Zapékací misku vymažeme máslem. Jablka položíme a do vydlabaného vnitřku navrstvíme směs. Na každé jablko položíme plátek másla. Vše podlijeme bílým vínem.
Jablka pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut. Podáváme je horké.
Fotky receptu Jablka s bílým vínem a kandovaným ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!