Postup přípravy receptu Pudigovo-tvarohový dezert s drcenými ořechy:
Z půllitru mléka uvaříme vanilkový puding podle návodu na sáčku. Vylijeme jej po uvaření do jedné větší misky a pečlivě přikryjeme povrch potravinářskou smršťovací fólií, aby se nevytvořila krusta na povrchu. Puding bude stydnout pomaleji, položíme jej proto na hodně chladné místo (v zimě třeba za okno na parapet). Mezitím šlehačem našleháme 250 g měkkého tvarohu s moučkovým cukrem, ten přidáváme podle chuti s drcenými ořechy. Množství podle své chuti. Šleháme a ochutnáváme - výsledný krém by měl být sladký s nádechem ořechové chuti. Když puding vystydne, vmícháme jej do našlehaného tvarohu. Opět ochutnáme a případně přisladíme.
Podáváme s piškoty, čokoládovými hoblinkami, šlehačkou, s ovocným salátem, kompotem, se zmrzlinou nebo jen tak. Místo normálního cukru do pudingu můžeme použít i vanilkový cukr.