500 ml mléka
| 25 g hladké mouky
| 25 g maizeny
| 125 g krupicového cukru
| 1 ks vanilkový lusk
| 6 ks žloutků
| 100 ml smetany na šlehání
| 70 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu Dvoubarevný mls:
V trošce mléka rozmícháme mouku a maizenu. Ostatní mléko s cukrem a vanilkovým luskem přivedeme k varu a zahustíme moukou s maizenou. Žloutky našleháme, nalejeme do povařeného krému a rychle už mimo oheň smícháme. Smetanu přivedeme k varu a rozpustíme v ní čokoládu. 350 g vanilkového krému odebereme a vmícháme čokoládu rozpuštěnou ve šlehačce. Do pohárů střídavě klademe vrstvu čokoládového a vanilkového krému.
Fotky receptu Dvoubarevný mls:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!