Použité suroviny receptu Jablkové prstýnky s rumem v těstíčku:
2 lžíce cukru
| 3 jablka
| skořice
| 300 ml rumu
| z 1/2 citr. šťáva
| 250 ml mléka
| 4 vejce
| 200 g hl. mouky
| sůl
| cukr moučka se skořicí na posypání
Postup přípravy receptu Jablkové prstýnky s rumem v těstíčku:
Oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na tenké proužky. Cukr promícháme se skořicí, citronovou šťávou a rumem. Do vzniklé hmoty namočíme kolečka jablek a necháme 10 minut odpočinout. Do mléka vmícháme žloutky, hladkou mouku, špetku soli a tuhý sníh z bílků. Do rozpálené, máslem vymazané pánve vlijeme těsto, poklademe navlhčenými prstýnky jablek a opečeme do růžova ve vyhřáté troubě. Nakonec posypeme cukrem s mletou skořicí.
Fotky receptu Jablkové prstýnky s rumem v těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!