Použité suroviny receptu Cuketový pudink v karamelu:
350 g cukety
| 4 vejce
| 1 lžíce krupicového cukru
| 500 ml mléka
| 1/2 lžičky skořice
| 1/4 lžičky mletého hřebíčku
| 1/4 lžičky anýzu
| 100 g krupicového cukru
| 1 lžíce vody
Postup přípravy receptu Cuketový pudink v karamelu:
Uvaříme cuketu, necháme ji okapat a vystydnout. Potom ji v mixéru rozmixujeme s mlékem, vejci, lžící cukru a kořením. Troubu předehřejeme na 180°C. Ze 100 g cukru a lžíce vody na velmi malém plameni svaříme karamel. Nalijeme ho do malých formiček a přidáme cuketový krém. Vaříme ve vodní lázni asi 35 minut. Potom necháme vychladnout a před podáváním dáme na 4 hodiny do chladničky. Mezitím si připravíme karamelový "límec": tekutý karamel namažeme na proužky pečicího papíru vysoké 5 cm a opatrně obtočíme kolem skleničky o něco širší než je formička s pudinkem. Necháme ztvrdnout a opatrně sundáme. Hotový pudink vyklopíme na talíř na vrstvu karamelu, ozdobíme karamelovým límcem a pomerančovou kůrou.
Fotky receptu Cuketový pudink v karamelu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!