180 g změklého másla
| 140 g přírodního cukru
| 2 žloutky
| 50 g mletých mandlí
| 80 g měkkých karamelek
| 230 g hladké mouky
| 80 g šušeného ovoce (směs)
| 1/2 lžíce prášku do pečiva
Postup přípravy receptu Karamelové placky:
Našleháme máslo a cukr do pěny. Přimícháme žloutky, mleté mandle, kousky karamelek a změklého sušeného ovoce (přes noc namočíme např. v rumu). Do směsi prosijeme mouku a prášek do pečiva.
Všechno dobře propracujeme a v dlaních vytvoříme menší kuličky. Ty dáváme dál od sebe na pečicí papír, mírně zploštíme dlaní, potřeme je mlékem a pečeme osm až dvanáct minut v troubě předehřáté na 180°C (dokud placičky nezezlátnou).
Necháme je na plechu ještě pět minut dojít a dochladnout na mřížce.
Fotky receptu Karamelové placky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!