Použité suroviny receptu Klasický krémový rýžový pudink:
1.25 l mléka
| 125 ml cukru
| 125 ml arborio rýže
| 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
| 1 špetka soli
| 125 ml sušených brusinek, rozinek
| vanilkový cukr
| 1 lžíce másla (30g)
| 120 ml šlehačky
| 4 lžičky mleté skořice, nebo podle chuti
Postup přípravy receptu Klasický krémový rýžový pudink:
Přivést mléko, cukr, rýži, kůru a sůl do varu. Snížit teplotu a pomalinku dusit za občasného zamíchání asi 35-40min.
Přidat brusinky, nebo rozinky a vařit dalších 15 min., až je rýže měkká a tekutina vstřebaná. Rýže má být velice krémová.
Vmíchat vanilku do pudinku a dusit po 2 min. Přidat máslo a vmíchat ho dovnitř. Nalít vše do vymaštěné misky a přikrýt plastickým filmem přímo na povrchu pudinku, aby se nevytvořil škraloup. Nechat vychladit.
Našlehat šlehačku na měkké kopečky a lehce ji vložit do pudinku. Posypat skořicí a podávat.
Fotky receptu Klasický krémový rýžový pudink:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!