Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kořeněný salát z bulguru s cizrnou:
1 kg dužinu z dýně, bez semínek, nakráj. na malé kostky
| 2 červené papriky, nakrájené na proužky
| 2 lžíce ostré paprikové pasty harissa
| 1 lžíci rostl. oleje
| 140 g bulguru
| 600 ml hork. zelenin. vývaru
| 1 stroužek rozdrceného česneku
| šťávu z půlky citronu
| 150 ml bílého jogurtu
| 400 g konzerv. cizrny
| 180 g špenátových lístků
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Kořeněný salát z bulguru s cizrnou:
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. V míse promíchejte kostky dýně a proužky papriky s harissou a olejem. Rozestřete je na plech a opékejte v troubě asi dvacet minut, až zelenina změkne a po okrajích začne zlátnout.
2. Mezitím podle návodu na obalu připravte bulgur: zalijte ho v míse horkým masovým vývarem a nechte zvláčnět.
3. V jiné misce smíchejte česnek, citronovou šťávu a jogurt, osolte a opepřete podle chuti.
Až bulgur trochu (ale ne úplně) vychladne, promíchejte ho s opečenou zeleninou, cizrnou a špenátem. Díky teplému bulguru špenátové lístky trochu zavadnou. Pokud je třeba, osolte a opepřete; přelijte česnekovým jogurtem a ihned podávejte.
Tip na obměnu
Pokud bulgur zrovna nemáte ve spíži, můžete ho nahradit kuskusem. Připravte ho podle návodu na obalu a pak už postupujte podle našeho receptu, jen vynechte bod 2.
Fotky receptu Kořeněný salát z bulguru s cizrnou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!