Použité suroviny receptu Krupicové medailonky s melounovými kuličkami:
250 g dětské krupičky
| 550 ml mléka
| 35 g másla
| 1 sáček vanilinového cukru
| 2 lžíce kakaa
| nektarinky, žlutý meloun či jiné ovoce, i kompot
| likér Grand Marnier, máta na ozdobu
Postup přípravy receptu Krupicové medailonky s melounovými kuličkami:
1. Připravte si dvě větší ploché nádoby (pekáčky, misky). Krupičku uvařte s mlékem, máslem a vanilinovým cukrem. Vznikne hodně hustá kaše.
2. Do jedné z nádob nalijte asi dva centimetry vysokou vrstvu krupicové kaše. Do zbylé krupičky rychle vsypte kakao, důkladně rozmíchejte a nalijte na druhý plech. Dejte do lednice vychladit.
3. Z krupice z obou plechů vykrojte kolečka (nejlíp to půjde vykrajovátkem na cukroví) a špachtlí přesuňte na talíř. Na kakaovou část posaďte třeba kuličky z melounu, na bílou měsíčky z nektarinek. Vše zakapejte likérem Grand Marnier a dozdobte.
Fotky receptu Krupicové medailonky s melounovými kuličkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!