Použité suroviny receptu Krupicové nočky s borůvkovou omáčkou:
2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
| 50 másla
| 250 g měkkého tvarohu
| 60 g dětské krupičky
| 2 lžíce mléka
| špetka soli
| Na omáčku:
| 400 g borůvek
| 100 g krupicového cukru
| 1 lžička maizeny
Postup přípravy receptu Krupicové nočky s borůvkovou omáčkou:
V misce utřete žloutky s máslem, vmíchejte tvaroh, mléko, krupičku a sůl. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Lžící vykrajujte nočky a vkládejte do vroucí vody. Jakmile vyplavou na povrch (asi za 5 minut), jsou hotové. Vyjměte je děrovanou naběračkou.
Omáčka: Borůvky procukrujte a nechte chvíli stát. Na mírném plameni vařte 8-10 minut, na poslední minutu vlijte škrob rozmíchaný ve lžíci vody. Přelijte přes noky.
Fotky receptu Krupicové nočky s borůvkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!